• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

TİG çalışmaları ve veri gönderimi hakkında duyuru

TİG çalışmaları ve veri gönderimi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından TİG çalışmaları ve veri gönderimi hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 23642684-010.99-E.1636   13.08.2018
Konu: TİG Çalışmaları ve Veri Gönderimi

..... İL VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğüne)

Bakanlığımız tarafından, sağlık finansmanının geri ödeme boyutunda olmak üzere, performans ölçümü, insan kaynakları planlaması, klinik faaliyetle ilişkili sağlık istatistiklerinin oluşturulması, sağlık politikalarının geliştirilmesi, araştırma ve planlamalarda kullanılmak üzere Teşhis İlişkili Gruplar (TİG) çalışmaları yürütülmektedir.

Teşhis İlişkili Gruplar çalışmalarının etkin ve aksamadan yürütülmesi hastaneler tarafından zamanında, tam ve doğru verilerin gönderilmesiyle mümkün olabilmektedir. Bunun için, Bakanlığımıza bağlı ve TİG sistemine dâhil hastanelere yönelik temel ve ileri klinik kodlama eğitimleri 2009 yılından beri verilmektedir ve TİG sistemine dâhil olan hastaneler TİG veri giriş sistemine bu tarihten itibaren de veri göndermektedirler.

Bilindiği üzere; daha önce TİG veri sistemine tüm hastanelerin verilerini eksiksiz bir şekilde göndermeleri gerektiği genelge ve resmi yazılarla bildirilmiştir TİG çalışmalarında, bütün yatan hasta dosyalarının zamanında TİG Birimlerine ulaştırılması ve klinik kodlayıcıların da gelen dosyaları zamanında TİG Veri Giriş Sistemine girmeleri gerekmektedir. Yapılan incelemelerde her ay düzenli olarak il sağlık müdürlüğünüze bağlı tüm hastaneler (kamu, özel ve üniversite hastaneleri) tarafından gönderilmesi gereken TİG verilerinin bazı hastanelerce eksik, standartta uygun olmadan kodlandığı ve şifre paylaşımı ile eğitim almamış kişiler tarafından veri girişi yapıldığı tespit edilmektedir.

Bu kapsamda TİG Veri Giriş Sistemine veri akışının sağlıklı olarak gerçekleştirilmesi için klinik kodlayıcıların TC kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile girişlerini yapması uygun görülmüştür. 17 Eylül 2018 tarihi itibariyle TİG Veri Giriş sistemine e-Devlet şifreleri ile giriş yapılacağından TİG sistemine veri akışının sağlıklı olarak gerçekleştirilmesi için il sağlık müdürlüğünüzce gerekli tedbirlerin alınması, gereken hassasiyetin gösterilmesi ve kurum yöneticilerinin konu ile ilgili bilgilendirilmesi hususunda;

Gereğini ve bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır.

Prof. Dr. Alper CİHAN
Bakan a.
Genel Müdür

Dağıtım
Gereği:
81 İl Valiliğine
(İl Sağlık Müdürlüğü)

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim