• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Tıp dünyası yasta!

Tıp dünyası yasta!
İstanbul’dan Kapadokya’ya giden iki doktor ile çoğu tıp okuyan 11 öğrenciyi taşıyan minibüs Ankara’da şarampole yuvarlandı. Kazada iki doktor can verirken, 11 öğrenci de yaralandı.

İstanbul’dan Kapadokya’ya geziye giden iki doktor ve çoğu tıp okuyan 11 öğrenci, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesi yakınlarında kaza geçirdi. Şarampole yuvarlanıp takla atan minibüste Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş ile asistan Dr. Abidin Durgud yaşamını yitirdi, 11 üniversite öğrencisi ise yaralandı.

Araç hurdaya döndü
İstanbul’dan önceki gece yola çıkan üniversitelileri taşıyan minibüs dün saat 07.00 sıralarında Şereflikoçhisar-Aksaray karayolunun 33’ncü kilometresine geldi. Aracı kullanan Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş’ın, iddiaya göre, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolünü yitirdiği minibüs şarampoye yuvarlandı. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde asistan olan 24 yaşındaki Dr. Abidin Durgud olay yerinde öldü. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan ve 15 gün önce önce İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçici görevle giden Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş ile 11 öğrenci yaralandı.

Yrd. Doç. Dr. Karakaş ile öğrenciler Cengiz Acar, Yunus Bilkan Çelik, Ahmet Hüsrev Güneş, Murat Demir, Murat Yıldız, Cumali Turan, Savaş Görgülü, Ali Gürbüz, Muhammet Kılınç, Sadık Ahmet Sümbül ile Ramazan Duman, Ankara ve Konya’daki hastanelere sevk edildi. Karakaş, kaldırıldığı Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. İstanbul Tıp, Cerrahpaşa Tıp fakülteleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan yaralı öğrencilerden bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Kazada araç hurdaya dönerken, minibüste ilahi CD’lerin de bulunduğu kaydedildi.

Geride eşi ve kızı kaldı

Öte yandan Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli pratisyen Dr. Gülsüm Kumru Karakaş ile evli olan Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş’ın 7 yaşında Azra adında bir kızı olduğu öğrenildi. Karakaş’ın memleketi Trabzon’da toprağa verileceği belirtildi.

‘Üzerimdeki arkadaşlarımı kaldırdım’

Ankara Numune Hastanesi ortopedi servisinde tedavi altında bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Sadık Ahmet Sümbül, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: “Araba önce yalpaladı. Sonra zannedersem trafik tabelasına çarptı. Takla attık. Bazılarımız savruldu. Biz arkada oturuyorduk. Arkada oturanlar çok fazla zarar görmedi. Kazadan sonra bir iki dakika bilinç kaybım oldu. Kendime geldiğimde üzerimdeki arkadaşlarımı kaldırdım. Yaralananların üzerini örttüm. Sonra da ambulans çağırdık.”

Forumlarda acı mesajları

Kazadan sonra bazı forum sitelerinde de taziye mesajları yayınlandı. ‘DrTus.com’da yazılan mesajlarda şu ifadeler yer aldı:

Husk: KTÜ Pediatri’den çıkabilmiş ender ‘insan’lardan, baba, abi... Sayısız iyi sıfatı olan o müthiş kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Taner Abi, mekânın cennet olsun.
beyazbeneklimantar: İnanamıyorum, şok oldum Taner hocam, Allahım nasıl olur ya...

drnur82: Ya şok oldummm. Allah rahmet eylesinn o kadar çok iii sıfata sahiptin ki abii hangi birini sölesem...

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim