• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Tıp Fakültelerinde Rotasyona Sağlık Bakanlığı'ndan Destek

Tıp Fakültelerinde Rotasyona Sağlık Bakanlığı'ndan Destek
 Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Tıp Fakültelerinde Görevli Öğretim Üyelerinin Rotasyonla İhtiyaç Duyulan Tıp Fakültelerinde Görevlendirilmesi Konusunda, 'Türkiye'de Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi Olmanın Gerektirdiği Bir Sorumluluk

 Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Tıp Fakültelerinde Görevli Öğretim Üyelerinin Rotasyonla İhtiyaç Duyulan Tıp Fakültelerinde Görevlendirilmesi Konusunda, 'Türkiye'de Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi Olmanın Gerektirdiği Bir Sorumlulukla Bunun Yerine Getirilmesi Lazım. Önemli Olan Planlamasının Çok İyi Yapılması. Planlamada Eksiklik Olması Fikrin Yanlışlığını Göstermez' Dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, tıp fakültelerinde görevli öğretim üyelerinin rotasyonla ihtiyaç duyulan tıp fakültelerinde görevlendirilmesi konusunda, ''Türkiye'de tıp fakültesinde öğretim üyesi olmanın gerektirdiği bir sorumlulukla bunun yerine getirilmesi lazım. Önemli olan planlamasının çok iyi yapılması. Planlamada eksiklik olması fikrin yanlışlığını göstermez'' dedi.

Tosun, YÖK Yürütme Kurulu'nun bazı tıp fakültelerindeki öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması amacıyla diğer tıp fakültelerinden görevlendirme yapılması kararını değerlendirirken, fikir ve uygulamanın doğru olduğunu, YÖK'ün bu konu üzerinde epey çalıştığını söyledi.

''Bir yerde 60 tane öğretim üyesi varken öbür tarafta 'sen devam et orada kal' denemez'' ifadesini kullanan Tosun, ''Önemli olan planlamasının çok iyi yapılması. Planlamada eksiklik olması fikrin yanlışlığını göstermez. Bizim de uygulamalarımızda zaman zaman eksiklikler oluyor ama düzeltiyoruz'' dedi.

Kamudaki hekimlerin tam gün çalışmasını öngören ''Tam Gün Yasası'' üzerinde de YÖK ile uzlaşmaya varıldığını bildiren Tosun, ''Onlar da bizdeki sisteme benzer bir sistemi devreye sokacaklar. Üniversite öğretim üyelerinin muayenehaneleri olmayacak, özel ameliyat yapmayacak, özlük haklarında iyileştirmeler olacak'' dedi.

Bu yasayla tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin aylık maaşlarının 10-12 bin TL civarında olacağını belirten Tosun, ''Milletvekillerinin 7-8 bin TL aldığı bir yerde üniversite öğretim üyelerinin alacağı 10-12 bin TL iyi bir ücret. Avrupa'da bile uzman doktorlar 3 bin 500 avro alıyor'' ifadesini kullandı.

Tosun, yasa tasarısının yerel seçimlerden sonra TBMM gündemine gelmesinin beklendiğini belirtti.

Haberler

Bu haber toplam 1578 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim