• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Tıp merkezi gibi muayenehane açılamayacak

Tıp merkezi gibi muayenehane açılamayacak
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmeti Genel Müdürü İrfan Şencan, muayenehanelerde yapılabilecek tıbbi işlemler listesinin hazırlandığını belirtti. Tıp merkezi gibi çalışan muayenehaneler olduğuna dikkat çeken ...

Muayenehanelerde yapılabilecek tıbbi işlemler listesi hazırlanıyor

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmeti Genel Müdürü İrfan Şencan, muayenehanelerde yapılabilecek tıbbi işlemler listesinin hazırlandığını belirtti. Tıp merkezi gibi çalışan muayenehaneler olduğuna dikkat çeken Şencan, "O standartta açıyorsan adı tıp merkezi olur. Muayenehane ise muayenehanede yapılabilecek işlemler bunlar." dedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, sağlık hizmeti verilen tüm mekan ve personel ile ilgili niteliklerin düzenlenmesinden bakanlığın sorumlu olduğunu hatırlattı. Şencan bu kapsamda, muayenehanelerin fiziki şartları ile ilgili de düzenleme yapıldığını söyledi. Yapılan çalışma ile çocuk hastaların bakıldığı yerlerde emzirme odalarının öngörüldüğünü belirten Şencan, "Muayenehane de hastane de hasta ve özürlü insanların gideceği yerler. Bunlara yönelik düzenlemelerin yapılmasını istedik. Havlandırma, iklimlendirme, tıbbi atıklar gibi standartları söyledik. Bunlar içinde de kesinlikle abartılı bir konu yok." diye konuştu.

Bundan sonra, hastane ve tıp merkezlerinde olduğu gibi, hangi işlemlerin muayenehanelerde yapılabileceğinin yayınlanacağını belirten Şencan, şöyle devam etti: "Çünkü, burası da tarif ettiğimiz bir sağlık tesisi. Bir kişinin çalıştığı, bir yardımcı elemanının bulunduğu bir yer. O zaman böyle bir yerde hangi tıbbi işlemler yapılabilirse, bu yapılabilecek tıbbi işlemleri yayınlayacağız."

Bu listelerin uzmanlarla birlikte hazırlanmakta olduğunu aktaran Şencan, genel olarak getirilen ölçüyü ise şöyle özetledi: "Böyle bir sağlık tesisinde yapıldığında risk oluşturacak veya risk olması durumda bu riski ortadan kaldıracak altyapı, personel yoksa o işlem yapılmaz. Yani bir hekimin bir yardımcı ile beraber, bir dairede yapabileceği ve riskli olmayan işlemler listesi olacak."

Şencan şunları dile getirdi: "Sağlık tesislerini sınıflandırdık, insanlar tıp merkezi gibi muayenehane açıyordu. O standartta açıyorsan, adı tıp merkezi olur. Muayenehane ise muayenehanede yapılabilecek işlemler bunlar. Tabii ki, bu tür riskler her zaman var. Mesela, bazı muayenehaneler var, gün hastanesi gibi çalışıyor. Böyle çalışmak istiyorsa, saygı duyup, gün hastanesi veya tıp merkezi olarak tescil ederiz. Orada da o işlemler yapılır."

Şencan, söz konusu liste ile ilgili çalışmaların 10 gün içinde biteceğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5113 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim