• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Tıp Merkezleri Birleşerek Hastane Olabilecek

Tıp Merkezleri Birleşerek Hastane Olabilecek
Sağlık Bakanlığının Özel Hastaneler ve Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları ile İlgili Yaptığı Düzenlemeler, Tıp Merkezlerine Birleşerek Hastane Haline Gelme Olanağından Yeni Hekim İstihdamına Kadar Bir Çok Konuda Kolaylık Sağladı.

Sağlık Bakanlığının Özel Hastaneler ve Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları ile İlgili Yaptığı Düzenlemeler, Tıp Merkezlerine Birleşerek Hastane Haline Gelme Olanağından Yeni Hekim İstihdamına Kadar Bir Çok Konuda Kolaylık Sağladı.

Sağlık Bakanlığının özel hastaneler ve ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları ile ilgili yaptığı düzenlemeler, tıp merkezlerine birleşerek hastane haline gelme olanağından yeni hekim istihdamına kadar bir çok konuda kolaylık sağladı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, bu alanda yapılan değişikliklerin bir yıl önce çıkarılan yönetmelik sonrasında ortaya çıkan sıkıntıların çözümünü amaçladığını bildirdi.

Değişikliklerin özel sağlık sektöründen tarafların görüşleri alınarak hazırlandığını anlatan Şencan, yeni düzenlemeyle özel hastanelerdeki hekimlerin çalışma şekilleriyle ilgili ''kısmi, tam zamanlı ve konsültan'' tanımları getirildiğini bildirdi.

Yeni düzenlemenin yan dal ihtisası yapan hekimlere, aynı hastanede hem uzmanlık hem de yan dal uzmanlık alanları ile ilgili kadro verilmesinin önünü açtığını kaydeden Şencan, böylece özel hastanelerin yaşadıkları kadro sıkıntılarının giderilebileceğini söyledi.

Daha önce bir poliklinik muayene odasında sadece bir hekimin çalışabilmesi mümkünken bu sayının ikiye çıkarıldığını, laboratuvar ruhsatlarının da ilgili hekim yerine kurum üzerine çıkarılabilmesine olanak sağlandığını ifade eden Şencan, bazı bürokratik işlemlerin azaltılmasına yönelik düzenlemeler de yapıldığını belirtti.

Daha önce özel hastane ve sağlık kurumlarının sadece kamu hastanelerinden hizmet alması mümkünken artık tüm sağlık kurumlarından hizmet satın alabileceklerini vurgulayan Şencan, ''Özel hastaneler bundan böyle Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi, illerde halk sağlığı laboratuvarları gibi kurumlardAn da hizmet satın alabilecek. Bu onlar açısından olumlu bir gelişme'' dedi.

Özel hastanelerin başka bir binaya taşınmalarının önündeki engelin de kalktığını belirten Şencan, ''Bir özel hastane aynı il içinde nispeten daha az gelişmiş bir bölgeye taşınmak isterse bu talep ildeki hastane planlaması dışında değerlendirilerek onay verilecek'' şeklinde konuştu.

-Bir hekim başka özel hastanelerde de çalışabilecek-

Özel hastanede tam zamanlı görev yapan bir hekimin, farklı iki hastane ya da dal merkezinde daha kısmi zamanlı çalışabilmesine yönelik düzenleme de yapıldığını kaydeden Şencan, ''Bu özellikle hasta yükü az branşlardaki doktorlar için önemli bir gelişme. Bir özel hastane hasta yükü az olan bir branşta tam zamanlı hekim istihdam etmek zorunda kalmayacak'' dedi.

Şencan, daha önceki düzenlemeye göre, özel hastanelerin mevcut yatak sayılarını artırma imkanlarının bulunmadığını hatırlatarak, artık kadrolu doktor sayısının 3 katına kadar yataklarını artırabileceklerini belirtti.

Özel hastanelerin aynı zamanda yeni tıbbi hizmet binaları açabilmelerinin de önünün açıldığını bildiren Şencan, ileri teknoloji yoğunluklu cihazların özel hastaneler arasında devrine imkan sağlandığını söyledi.

Şencan, yeni hekim istihdamının olanaklı hale getirildiğini belirterek, ''Emekli hekimler, kadrosuzluk nedeniyle istihdam edilemeyenler ve 2 yıl yurt dışında çalışıp ülkeye dönenler özel hastanelerde istihdam edilebilecek'' diye konuştu.

Haberler.com

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim