• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 26 °C

‘Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’

‘Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümmet Eroğlu’nun katılımıyla Aksaray Kültür Merkezinde protokol imza töreni düzenlendi.

Aksaray’da Valilik öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde hazırlanan ‘Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’ ile ildeki Tip1 diyabet hastası çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı verilecek. Hazırlanan projeye Eroğlu Holding desteği ile yürütülecek.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ, Tip1 diyabet hastalığının zor bir süreç olduğunu, çocuklarda erişkinler gibi tek doz insülin yapılmadığını, minik ellerin her gün 4-5 defa delinerek ölçüm yapılıp insülin vurulduğunu söyledi.

Yeşildağ konuşmasında, "Cihazın kullanımı ile gerekli eğitimleri vereceğiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile cihazları ailelere teslim edeceğiz. Çocuklarımız sensörlü cihaz ile ellerini her gün acıtmadan ölçümlerini yapabilecekler." ifadelerini kullandı.

Cihazları hibe edecek olan Eroğlu Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi Ümmet Eroğlu da yaptığı konuşmasında, "Sayın Valimiz bu projeyi bize anlattığında çok heyecanlandık. Böyle anlamlı bir projeye dahil olduğumuz için çok mutluyuz." dedi.

Diyabet hastası çocuğu olan Ayşe Duru ise "Oğluma diyabet teşhisi kondu. O an bizim için hayatımdaki en karanlık geceydi. 380 ile biz komadaydık. Dünyamız başımıza yıkıldı. Bunu kabullendik, kabullenmek zorundaydık. Oğluma dokunmaya kıyamazken ona iğne vurmak, parmaklarını delmek zorundaydım." dedi.

Bayram Şahiner ise 8 yaşındaki oğluna 25 gün önce diyabet teşhisi konduğunu söyledi. Şahiner, "Oğlumun canı acıdıkça bizim de canımız acıyor. Bu projeyi hazırlayan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.Vali Aydoğdu: 'Bu anı ömrüm boyunca unutmayacağım'

Sevmeye kıyamadıkları çocuklarının canlarının yanmasına dayanamayan ailelerin anlattıkları karşısında gözleri dolan Vali Hamza Aydoğdu; hazırladıkları bu projeyi, yaşadıkları bu anı ve hayırseverin bu hayrını ömrünce unutmayacağını söyledi.

"Aksaray’da hep beraber iyilikleri konuşup, iyilikleri çoğaltmamız gerekiyor" diyerek sözlerine devam eden Vali Hamza Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız bizim bir parçamız. Onlar acı çektiklerinde anne babalar emin olun ki onlardan daha çok acı çekiyor. Ben huzurlarınızda hiçbir ilde olmayan bir modeli söylemek istiyorum. Bugün burada siyasi partilerimizin bütün il başkanları burada. Demek ki konu insan olursa, konu çocuklarımız olursa, konu Aksaray’ın değerleri olursa biz hepimiz bir araya gelebiliyoruz. Huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden tek tek razı olsun. Ümmet Eroğlu Bey’e hususiyle teşekkür ediyorum. Unutulmayacak bir iyiliğin parçası oldular. Hasta olan, sıkıntı çeken tüm ailelerimize de geçmiş olsun diyorum."

Konuşmaların ardından Vali Hamza Aydoğdu ve Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümmet Eroğlu tarafından Tip1 Diyabet hastası çocuklar için verilecek sensörlü glikoz ölçüm cihazı hibe protokolü imzalandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim