• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Tıpdil Sınavı 30 Haziran 2018 tarihinde yapılacak

Tıpdil Sınavı 30 Haziran 2018 tarihinde yapılacak
Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi tarafından Tıpta uzmanlık için yabancı dil sınavı (TIPDİL) hakkında duyuru ve Ankara Üniversitesi Tömer Tıp Dil Sınavı 2018 Haziran Dönemi Kılavuzu yayımlandı.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI 2018 HAZİRAN DÖNEMİ KILAVUZU

1) GENEL BİLGİLER

BAŞVURU TARİHLERİ:
21 MAYIS 2018 – 01 HAZİRAN 2018
(BAŞVURULAR 21 MAYIS 2018 TARİHİNDE SAAT 09.00’DA BAŞLAYIP, 01 HAZİRAN 2018 TARİHİNDE SAAT 17.00’DE SONA ERECEKTİR.)

SINAV TARİHİ VE SAATİ:
30 HAZİRAN CUMARTESİ 2018 SAAT: 10.00 – 12.30

SINAV SÜRESİ:
150 DAKİKA

SORU SAYISI:
80 SORU - 5 SEÇENEK

SINAV ALANLARI: İngilizce, Almanca, Fransızca
Adaylar bir dönemde, yalnız bir yabancı dilden sınava girebilecektir. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

SINAV YERLERİ:
ANKARA - İSTANBUL

SINAV ÜCRETİ:
95,00 ₺ (DOKSAN BEŞ TÜRK LİRASI)

SINAVIN UYGULAYICISI:
Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) adına Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM)’dir.

BAŞVURU KAPSAMINA GİREN KİŞİLER:
Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS)’na girmeye hak kazanmış veya hak kazanacak olan tüm adaylar TÖMER TIPDİL Sınavına başvuru yapabilirler. TÖMER TIPDİL Sınavı sadece TUS ve DUS için gerekli olan yabancı dil yeterliğini ölçmek için uygulanmaktadır.

BAŞARILI OLMA KOŞULU VE GEÇERLİLİK SÜRESİ
“Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği” uyarınca, mesleki bilgi sınavlarının sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesinde yabancı dil koşulunun sağlanması için TÖMER TIPDİL Sınavından 100 üzerinden en az 50 puan alınması gerekir.

Yabancı dil sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerlidir. Beş yıllık sürenin sona erdiği tarihin hesabında mesleki bilgi sınavına başvuru tarihi dikkate alınır.

ADAYIN SORUMLULUKLARI
a) Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, Aday Başvuru Formuna yazılan bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adaylar, beyan ettikleri bütün bilgilerden sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Eksik veya yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz.
b) Başvuru yapıldıktan sonra herhangi bir nedenle başvurusunu geri çeken, başvurusu reddedilen veya başarısız olan adaylar, yeni başvurularını en erken bir sonraki dönem yapabilirler. Bir sınav dönemi için yapılan başvuru sonraki dönemler için geçerli değildir.
c) Sınav ücretini ödedikten sonra başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru hesaba yatırılmasının sorumluluğu tamamen adaya aittir.

2) BAŞVURU
BAŞVURU: ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ

DİKKAT!

Başvuru için adaylar, ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI UYGULAMA KILAVUZUNA asym.ankara.edu.tr internet adresinden erişebilirler.

Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

BAŞVURULARIN YAPILMASI
ADAYLAR BAŞVURU SÜRECİNİ 3 ADIMDA TAMAMLAYACAKTIR.

a) T.C. Uyruklu adaylar için:
Adaylar başvurularını aday.ankara.edu.tr internet adresindeki Aday Bilgi Sistemi (ABİS) üzerinden yapacaklardır.

Adaylar aday.ankara.edu.tr internet adresinde “Sisteme kayıt olmak için tıklayınız.” linkinden Aday Kayıt Formunu eksiksiz olarak dolduracaklardır. (Fotoğraf alanı zorunlu değildir.) (Bkz: Adım 1, Adım 2)

T.C. Kimlik No ve kayıt olurken belirledikleri şifreleri ile aynı adresten sisteme giriş yaparak “Sınav Başvurusu” menüsünden başvurmak istediği sınavı (ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI) seçerek sistem tarafından kredi kartı ile ödeme linkine yönlendirilecektir. Ödeme işlemi başarı ile gerçekleşen adaylar sistem tarafından aday.ankara.edu.tr adresindeki sayfalarına yönlendirilip “ÖDEME İŞLEMİ BAŞARILI, SINAV BAŞVURUNUZ ALINMIŞTIR.” mesajını sayfalarında görecektir ve başvuru işlemi tamamlandığına dair kısa mesaj ya da e-posta gelecektir. (Bkz: Adım 3)

(BAŞVURULAR 21 MAYIS 2018 TARİHİNDE SAAT 09.00’DA BAŞLAYIP, 01 HAZİRAN 2018 TARİHİNDE SAAT 17.00’DE SONA ERECEKTİR.)

DİKKAT!

“ÖDEME İŞLEMİ BAŞARILI, SINAV BAŞVURUNUZ ALINMIŞTIR.” mesajını sayfalarında göremeyen adayların kredi kartı ödemelerinde sorun oluşmuş olabilir. Bu adayların sınav seçimi ve ödeme işlemlerini yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir.

b) Yabancı Uyruklu adaylar için

Daha önceden Yabancı Uyruklu Numarası bulunan adaylar, T.C. Kimlik Numarası yerine bu numarasını kullanacaktır. T.C. Kimlik Numarası bulunmayan KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu ve uyruğu olmayan adaylar, bu alana T.C. Kimlik Numarası yerine kullanacakları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminden (MERNİS) almış oldukları “9” ile başlayan ve 11 rakamdan oluşan Yabancı Uyruklu Numarasını (Y.U.) yazacaktır. MERNİS’ten Yabancı Uyruklu Numarası edinmemiş olan adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM Çağrı Merkezi’nden detaylı bilgi edinebilirler.

DİKKAT!

• Başvuru süresi içinde Yabancı Uyruklu Numarası edinmeyen adaylar başvuru yapamayacaktır.
• Yabancı Uyruklu Kimlik Numarasının TUS veya DUS’ta kullanılacak Yabancı Uyruklu Kimlik Numarası ile aynı olması gerekmektedir. Yabancı Uyruklu Kimlik Numarasının farklı olması durumunda, doğabilecek olumsuz sonuçlardan aday sorumludur.

 

Ankara Üniversitesi Tömer TIPDİL Sınavı 2018 Haziran dönemi Sınav Uygulama Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 33759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim