• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Tiroid nodülünde yeni trend ameliyatsız tiroid tedavisi

Tiroid nodülünde yeni trend ameliyatsız tiroid tedavisi
Tiroid nodülü, tiroid içerisinde bulunan hücrelerin anormal büyümesi anlamına gelir.

Tiroid nodülü, tiroid içerisinde bulunan hücrelerin anormal büyümesi anlamına gelir. Tiroid nodüllerinin büyük bir kısmı iyi huylu ( kanserli değil ) olmasına rağmen, tiroid nodüllerinin yine de bir kısmında tiroid kanseri bulunmaktadır. Bu nedenle, tiroid nodülü değerlendirilirken tiroid kanseri yakalama olasılığı yüksektir.

Tiroid nodülünün herhangi bir belirtisi yoktur. Genellikle doktor kontrollerinde çıkar ya da siz evde kendiniz farkedersiniz. Nodül boyutu büyük ise, yutma güçlüğüne ve nefes darlığına neden olabilir. Tiroid kanseri, nodüllerin sadece %10’luk kısmında meydana gelir. Bu da nodüllerin %90’ının iyi huylu olduğu anlamına gelir. Nodülün iyi huylu çıkması durumunda büyüyüp büyümediği veya hastanın şikayeti olup olmadığına bakılır. Eğer tiroid nodülü hastada herhangi bir şikayet yaratmıyorsa tedavi gerekmez, sadece takip edilmesi yeterlidir. Ameliyatsız tiroid tedavisi başarılı olursa tiroid belirtileri de yok olmaktadır.

Ülke nüfusunun yaklaşık olarak %40’ında görülen tiroid nodülleri artık radyofrekans yöntemi ile tedavi edilebiliyor. Cerrahi tedavinin yerine çıkarılan tiroid radyofrekans tedavisi hastalara da bir sürü kolaylık sağlamaktadır. Tiroid nodüllerinde radyofrekans tedavisi, cerrahi tedaviye gerek olmayan hastalarda büyük boyutlu ve nefes borusuna etki eden nodüllerin tedavisinde uygulanır. Radyofrekans tedavisinde bazı komplikasyonlar vardır. Bunlardan bahsedecek olursak; iğne girişinde kanama, yanma, ateş ve tiroid fonksiyonlarında artma veya azalma şeklinde sıralanabilir. Ancak bunların hepsi kısa bir süre içerisinde tedavi gerektirmeden geçmektedir.

Sonuç olarak radyofrekans tedavisi ameliyata ait komplikasyonları içermeyen ve hastalara ayakta uygulanabilen bir tedavidir. Ayrıca cerrahi tedaviye alternatif bir yöntemdir.

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.drcemyucel.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4833 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim