• BIST 10273.99
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 23 °C

TİTCK'dan tüm ilaç firmalarının dikkatine duyuru-04.04.2018

TİTCK'dan tüm ilaç firmalarının dikkatine duyuru-04.04.2018
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından tüm ilaç firmalarının dikkatine duyuru yayımlandı.

Tüm ilaç firmalarının dikkatine

Bilindiği üzere; kan ürünleri ve kan ürünü içeren beşeri tıbbi ürünlerin yüksek bulaş riski taşıması nedeniyle halk sağlığı açısından önemine binaen ve ülkemiz piyasasına sunulacak olan kan ürünleri ve kan ürünü içeren beşeri tıbbi ürünlerin daha sıkı kontrol edilmesi için, ruhsata esas analizlerinin bitmiş ürün ve söz konusu ürünlerde kullanılan plazma havuzlarında yapılması, söz konusu ürünlerin 2018 yılının Nisan ayı itibariyle ithal edilecek her serisinde yapılacak olan virolojik analizlerin hem bitmiş üründe hem de o seride kullanılan her bir plazma havuzunda gerçekleştirilmesi, laboratuvar alt yapısı tamamlanıncaya kadar ise mevcut analizlerin Çin’den ithal edilecek kan ürünleri için bitmiş ürün serisi ve o seride kullanılan plazma havuzlarında yalnızca virolojik olarak yapılması, diğer kan ürünlerinde ise yalnızca bitmiş üründe virolojik olarak yapılması kararı alınmış, 12.10.2017 tarihli ve E.204660 sayılı Sendika/Dernek kararı ile de duyurulmuştur. 

Nisan 2018 tarihi itibariyle uygulanacağı bildirilen yukarıda belirtilen analizlere ilişkin husus; Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği güncelleme çalışmalarının devam etmesi ve analizlerin yapılabilmesine ilişkin ilgili firmaların teknik eksikliklerinin devam etmesi nedeniyle, yeni Yönetmelikte belirtilecek tarih doğrultusunda uygulamaya konulabilecektir. Bu tarihe kadar, kan ürünü ve kan ürünü içeren beşeri tıbbi ürünlerin ithal edilecek her serisi için mevcut analizlerin; Çin’den ithal edilecek kan ürünleri için bitmiş ürün serisi ve o seride kullanılan plazma havuzlarında yalnızca virolojik olarak yapılmasına, diğer kan ürünlerinde ise yalnızca bitmiş üründe virolojik olarak yapılmasına devam edilecektir.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1904 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim