• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Toplantı katılımı izin yazıları hakkında duyuru

Toplantı katılımı izin yazıları hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Toplantı katılımı izin yazıları hakkında duyuru yayımlandı.

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

 

Sayı : E-24931227-000-554824   01.10.2021
Konu : Toplantı Katılımı İzin Yazıları Hk

Bilindiği üzere 3/7/2015 tarihli ve 29405 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik ile beşeri tıbbi ürünlerin, enteral beslenme ürünlerinin ve tıbbi mamaların tanıtım faaliyetleri düzenlenmiştir. Söz konusu Yönetmelikte “ Bilimsel Toplantı: Bilimsel bir konuda bilgi vermek amacı ile Bakanlık, sağlık meslek mensuplarının üyesi bulundukları ulusal ve uluslararası dernekler, sağlık kurum ve kuruluşları, üniversiteler, hekim/diş hekimi/eczacı meslekî örgütleri veya ruhsat/izin sahipleri tarafından düzenlenen yurt içi veya yurt dışı kongreleri, sempozyumları, çalıştayları, seminerleri, kursları ve toplantıları,” şeklinde tanımlanmıştır. Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasında “Ruhsat/izin sahipleri; yurt içi ve yurt dışı bilimsel toplantılara katılacak sağlık meslek mensuplarının kayıt, konaklama ve ulaşım masraflarını aşağıdaki şartlara uymak kaydıyla destekleyebilirler: a) Bir sağlık meslek mensubu aynı yıl içerisinde toplam dört kez ruhsat/izin sahiplerinin desteğinden yararlanabilir; bu dört desteğin sadece iki tanesini aynı ruhsat/izin sahibi sağlayabilir ve yine bu desteğin yalnızca ikisini yurt dışında yapılan toplantılarda kullanabilir. Sağlık meslek mensuplarının ruhsat/izin sahiplerinin desteğiyle; konuşmacı, yazılı veya sözlü bildiri sunan araştırmacı olarak katılım sağladıkları toplantılar bu kapsamda değerlendirilmez.” hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda bilimsel toplantılara katılım sağlayacak sağlık meslek mensuplarından ruhsat/izin sahipleri tarafından destek alacaklara ilişkin destek başvuruları Kurumumuz tarafından değerlendirilmektedir. Söz konusu değerlendirme; sağlık meslek mensuplarının bilimsel toplantıya katılım sağlayıp sağlayamamasına yönelik olmayıp sağlık meslek mensubunun bahse konu olan bilimsel toplantı için ruhsat/izin sahibinden destek alıp alamayacağına ilişkindir.

Yüz yüze veya hibrit olarak düzenlenecek bilimsel toplantılara yüz yüze katılım sağlamak üzere adına destek başvurusu yapılmış sağlık meslek mensuplarından, bağlı bulunduğu sağlık kurum/kuruluşu yetkilisi tarafından bilimsel toplantıya yüz yüze katılım sağlayabileceklerine ilişkin verilmiş izin belgesi, COVID-19 pandemisi nedeniyle sağlık meslek mensubunun görev yaptığı sağlık kurum/kuruluşunda hizmette/çalışma düzeninde aksaklıklara sebebiyet vermemesi için başvuru sırasında istenmekteydi.

İçinde bulunduğumuz normalleşme süreciyle birlikte sıklıkla yüz yüze veya hibrit katılımlı bilimsel toplantılar düzenlenmektedir. Bu bağlamda 04.10.2021 tarihinden itibaren düzenlenecek bilimsel toplantılar için; ruhsat/izin sahipleri tarafından sağlık meslek mensupları destek başvurularında sağlık kurum/kuruluşu yetkilisi tarafından verilen izin yazısı istenmeyecektir. Söz konusu destek başvurularının tarafımızca onaylanması durumunda; verilen onay yalnızca ruhsat/izin sahibinin söz konusu sağlık meslek mensubuna destek olmasına dair onay olup sağlık meslek mensuplarının toplantıya katılım uygunluğu onayı anlamına gelmemektedir.

Sağlık meslek mensuplarınca ruhsat/izin sahipleri tarafından destek alınarak yüz yüze katılım sağlanacak olan bilimsel toplantılar ile ilgili bu yazımızın İlinizde faaliyet gösteren tüm sağlık kurum/kuruluşlarıyla (kamu/özel/üniversite) ve bu kuruluşlarda görev yapan sağlık meslek mensupları ile paylaşılması, bilgilendirme yapılması ve bu konuda aksamalara mahal vermemek için hassasiyet gösterilmesi hususlarında bilginizi ve gereğini rica ederim.

Doç. Dr. Tolga KARAKAN
Kurum Başkanı

 

Dağıtım:                           Bilgi:
81 İl Sağlık Müdürlüğü       Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü
                                        Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü
                                        Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim