• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Trabzon'da dayak yiyen avukat önce hastanelik oldu sonra cezaevine girdi

Trabzon'da dayak yiyen avukat önce hastanelik oldu sonra cezaevine girdi
Trabzon'da, hakkında yakalama kararı bulunan avukat Muhammet Sarıhan, karıştığı kavga sonrası getirildiği hastanede yapılan GBT sorgusunda arandığı ortaya çıkınca tutuklanarak cezaevine kondu


Ortahisar ilçesine bağlı kentin en işlek yerlerinden Uzunsokak'ta meydana gelen olayda, hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan yakalama kararı bulunan avukat Muhammet Sarıhan, daha önceden aralarında anlaşmazlık olduğu bir grupla tesadüf eseri karşılaştı.

HASTANEYE AMBULANSLA GÖTÜRÜLDÜ

Grubun saldırısına uğrayan Sarıhan, yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle kanlar içinde kaldı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürülen Sarıhan'ın ifadesine başvuran polis ekipleri, Sarıhan'a Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yaptı. Yapılan sorgulamada Sarıhan'ın Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık olarak yargılandığı birden fazla dosyadan dolayı arandığı ortaya çıktı.

ÖNCE SAVCILIĞA, SONRA...

Yapılan tedavinin ardından savcılığa sevk edilen Sarıhan, Trabzon Adliyesi İlamat ve İnfaz Bürosuna getirildi. Buradan Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Sarıhan, hakkındaki suçlamalardan dolayı mahkeme tarafından 15 bin lira para cezasına çarptırıldı. Sarıhan'ın bu parayı ödememesi durumunda ise tutuklanarak ceza evine gönderilmesine karar verildi.

ARKA KAPIDAN ÇIKARILDI

Parayı ödeyemeyen avukat Muhammet Sarıhan, ceza evine gönderilmek üzere Trabzon Adliye'sinin çıkışına getirildi. Adliyede bulunan Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, bir süre Sarıhan ile konuştuktan sonra adliyenin arka kapısından çıkarılarak Beşikdüzü T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

VEKALET ÜCRETİNİ ALMIŞ AMA...

Öte yandan, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bu sabah görülen bir davada Sarıhan hakkında zorla getirme kararı bulunduğu ancak davanın 7. celsesi olmasına rağmen duruşmaların hiçbirine katılmayarak ifade vermediği ortaya çıktı. Söz konusu davada, F.Ö. adlı vatandaşın Sarıhan'a 2014 yılında iş hukukuyla alakalı bir konuda vekalet verdiği, Sarıhan'ın F.Ö.'den bin 100 lira para almasına rağmen davayı açmadığı ve F.Ö.'nün kendisinden şikayetçi olarak dava ettiği öğrenildi.

SABAH FİRARİ AKŞAM TUTUKLU

F.Ö. sabah görülen duruşmaya Sarıhan'ın katılmaması üzerine, "7 celsedir duruşmalara gelip gidiyorum, yakalanmıyor. Artık yakalanmasını istiyorum. Yüzleşmek istiyorum. Devletimiz istediği kişiyi istediği zaman buluyor da bu şahsı nasıl bulamıyor? Ben bununu merak ediyorum." şeklinde beyanda bulunmuştu. F.Ö.'nün mahkemedeki bu beyanından 2 saat sonra kavgaya karışan Muhammet Sarıhan tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim