• BIST 9530.47
  • Altın 2484.901
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.8472
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

Trabzon'da hizmet verecek Tüp Bebek Merkezi çiftlere umut olacak

Trabzon'da hizmet verecek Tüp Bebek Merkezi çiftlere umut olacak
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Tüp Bebek Merkezinin açılışı 2 Kasım Çarşamba günü yapılacak.

Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Prof. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin, AA muhabirine, Sağlık Bakanlığı bünyesinde açılacak merkezin Karadeniz Bölgesi'ne hizmet vereceğini söyledi.

Bölgede kamuya ait merkez olma özelliğine sahip merkezin üç yıllık bir emeğin ürünü olduğunu belirten Tekin, "Bakanlıkla ruhsat alınmasına dair pek çok çalışma gerçekleştirdik. Merkeze gerekli laboratuvarların kurulmasından sonra ruhsatımızı aldık. Yarın itibarıyla hastalarımıza hizmet vermeye başlayacağız." dedi.

Tüp bebek tedavisinin oldukça özellikli bir tedavi olduğuna işaret eden Tekin, şöyle devam etti:

"Ülkemizde de büyük bir çoğunluğu özel hastane ve merkezlerde gerçekleştirilen tüp bebek tedavisi oldukça pahalı bir tedavidir ve biliyoruz ki her zaman ilk denemede gebelik şansı olmuyor ve hastaları ciddi bir mali yük bekliyor. Biz kamuda özellikle ekonomik imkanları kısıtlı ve bu imkana ulaşamayan çiftlerimize tedavi hizmetini sunmayı amaçlıyoruz."

Tecrübeli bir ekiple çalıştığını dile getiren Tekin, "Amacımız özellikle genç yaşta kanser hastalığı nedeniyle doğurganlığı etkilenebilecek, özellikle meme kanseri gibi radyoterapi, kemoterapi alma gerekliliği olan hastalarda doğurganlığın korunması amacıyla yumurta dokusunun dondurulması gibi imkanları da hastalarımıza sunmaya çalışacağız." diye konuştu.

Tekin, Bakanlığın tüp bebek tedavisinde birtakım kriterler belirlediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Özellikle 23 yaşından gün almış ve 40 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor ki sosyal güvenceniz ilaç masrafınızı karşılasın. Yani birtakım masraflarınız geri ödeme kapsamında olsun. Ödeme kapsamında olan hastalarımızın sadece Bakanlığın uygun gördüğü miktarda bir katılım payı alınıyor onun dışında ekstra gerek görülürse raporu çıkarılan ilaçların ücretlerini ödüyorlar."

- Hem yurt içine hem yurt dışına hizmet vermeyi amaçlıyorlar

Amaçlarının sadece Trabzon'a değil tüm Türkiye'den gelebilecek hastalara hizmet etmek olduğunu vurgulayan Tekin, "Bunun dışında Gürcistan'a oldukça yakınız, oradan gelen hastalarımız ya da yurt dışından gelebilerek tüp bebek tedavisi almak isteyen tüm hastalarımıza sağlık turizmi kapsamında hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda hem yurt içinden hem de yurt dışından hasta profilimizin olacağını düşünüyorum." dedi.

Yarın hizmete girecek Tüp Bebek Merkezi'nin resmi açılışı 2 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2847 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim