• BIST 10254.02
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Trafik kazasında ölen annesinin karnından sezaryenle alınan Kaan bebek yaşam savaşı veriyor

Trafik kazasında ölen annesinin karnından sezaryenle alınan Kaan bebek yaşam savaşı veriyor
Bursa'da trafik kazası sonucu yaşamını yitiren hamile annesinin karnından sezaryenle alınan ve zorlu bir tedavi sürecinin ardından yoğun bakımdan çıkarılan Kaan bebek, yaşadığı travmanın etkilerini taşıyor.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Nurhan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaan bebeğin tedavide adaptasyon sürecine girdiğini söyledi.

Çelik, Kaan bebekte yaşadığı travmaların etkilerinin bulunduğunu ifade ederek, "Anne karnında bir hipoksi (beden dokularında oksijen oranının azalması) kalma durumu var. Onu yaptığımız tetkiklerde tespit ettik. Emmesi var, hareketleri geldi, ama gözlem altında olacak. Bundan sonrası çocuk nöroloji doktorları tarafından ve diğer hekimler tarafından takip edilecek. Kaan bebek bir travma yaşadı ve bunun etkilerini hayatı boyunca yaşayabilir." diye konuştu.

Bebeğin tedaviye adapte olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Bundan sonrası çocuk doktorları, çocuk nörolojisi tarafından takip edilecek. Erken doğduğu için göz muayenesini yaptırdık, gözüyle ilgili bir sıkıntısı yok. Şu anda genel kontrollerini yaptırdık. Kontrolleri sonucunda iyi gözüküyor. Bütün çocukların belli bir gelişim sürecinde 2 yaşına kadar nörolojik gelişimi izlenir. Normal bir bebekte bile birkaç ay veya bir yıl sonra bile problemler görülebilir. Kaan bebek travma yaşadığı, erken doğduğu için bu riskler daha fazla. O nedenle de hem evde hem de hastanede takipte olacak. Kaan bebeğin 1-2 gün klinikte adaptasyonu izlenecek. Babaannesiyle beraber klinikte takip edilecek. Adapte olursa bebek aileye aile bebeğe, beslenmeye adapte olursa evine gönderilecek."

- Kaan bebeğin teyzesi

Bebeğin teyzesi Ebru Dalkır ise Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği törende yaptığı konuşmada, kız kardeşinin kaza sonucu 8 aylık bebeğini bilinci yerinde olmadan dünyaya getirdiğini söyledi.

Dalkır, bebeğin tedavisinin hastanede devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bebeğimize Serebral Palsi (beyin felci) teşhisi konuldu. Bebek sadece 30 günlük ve bundan sonra çok ağır bir travmayla yaşamak zorunda. Bundan sonraki hayatının ne kadar zor olacağını tahmin etmek mümkün bile değil. Sadece zekayla ilgili sorunları değil, kas sistemiyle ilgili büyük sorunlar yaşayacak. 2 kez ölümlü kazaya neden olmuş belediye şoförünün 1 gün bile sıcak yatağından ayrılmamış olmasını, tutuklanmamış olmasını, bu konuda herhangi bir şey yapılamamış olmasını anlayamıyorum. Uyuyamıyorum, yiyemiyorum, hayatıma devam edemiyorum. Benim kardeşim eğer bu kadar güzel bir şeye vesile olduysa, sadece 35 yaşında 8 aylık hamile kardeşim öldüyse ve onun canının hiçbir kıymeti yoksa, sadece onun organlarını bağışladığı 6 insan yaşadığı için adalet istiyorum."
 

Elif Özlem Çelikler
AA

Bu haber toplam 4566 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim