• BIST 10029.31
  • Altın 3116.638
  • Dolar 35.5836
  • Euro 36.9797
  • Ankara -2 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kalp hastalıklarına yönelik panel düzenlendi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kalp hastalıklarına yönelik panel düzenlendi
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, kalp krizi geçirdiğini anlayan kişinin öncelikle sakin olması ve vücut eforunu artırmaması gerektiğini söyledi.

Altay, TÜ Fen Fakültesi Mavi Salon'da düzenlenen kalp hastalıklarına yönelik panelde, daha önce kalp krizi geçiren kişilerin krizi anlamasının daha kolay olduğunu söyledi.

Kişinin kalp krizi bulgularını takip etmesi gerektiğini belirten Altay, kalp krizi geçiren kişinin noktasal değil, yayılım gösteren ağrı hissettiğini dile getirdi.

Göğüsün ön kısmında, sol kola, çeneye, mide ve sırta yayılan ağrının kalp krizi göstergesi olduğunu anlatan Altay, şunları kaydetti:

"Kriz ağrısı öne arkaya eğilince pozisyonla değişmeyen ağrıdır. Genellikle yoğun stres, yoğun efor yoğun endişe sonrasında ortaya çıkar. Bu 20 dakikadan daha uzun sürer. 3,5 dakika içerisinde bu ağrı geçmez ve buna genellikle ölüm korkusu da eşlik eder. Bu bulgular olduğunda kalp krizi geçirdiğini anlayan kişi öncelikle sakin olmalıdır, panik yapmamalıdır.

Vücudun eforunu artırmamamız gerekiyor. Camı açmalı, kravat varsa gevşetilmeli, gömleğin önü açılmalıdır. Yanımızda birinin refakati olmalı. 112 Acil Servise haber verip beklememiz en doğrusu olur. Araç kullanırken bu bulguları yaşarsak aracımızı uygun bir yere park edip sağlık ekiplerine haber verip beklemeliyiz."

Sunumun ardından Altay katılımcıların sorularını cevapladı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim