• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Trakya'da üniversite öğrencilerinden Bakan Koca'nın aşı çağrısına destek

Trakya'da üniversite öğrencilerinden Bakan Koca'nın aşı çağrısına destek
Trakya'da üniversite öğrencileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının yaklaşık yüzde 40'ının 23 yaş altına düşmesi nedeniyle aşı çağrısında bulundu.

Trakya Üniversitesi öğrencisi Melih Aygün: "Aşı bizi salgından koruyacak. Ben de aşımı oldum. Çevremde kayıplar yaşayanlar oldu. O yüzden sevdiklerimizi ve ailemizi korumak için bütün önlemleri almamız gerekiyor''

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencisi Ebru Güler: "İki doz aşımı oldum. Aşı olmayan diğer öğrenci arkadaşlarımızın da toplum sağlığı için aşı olmasını bekliyoruz. Salgınla mücadele de en büyük silahımız aşılardır''

Edirne'de üniversite öğrencileri Bakan Koca'nın aşı çağrısına destek verdi.

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Melih Aygün, AA muhabirine, Sağlık Bakanlığının aşı hakkında yeterli bilgilendirmeleri yaptığını söyledi.

Kovid–19 tedbirlerine daha çok riayet edilmesi gerektiğini belirten Aygün, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarını elimizden geldiğince en iyi şekilde uygulamalıyız. Herkes aşısını olmalı. Aşı bizi salgından koruyacak. Ben de aşımı oldum. Çevremde kayıplar yaşayanlar oldu. O yüzden sevdiklerimizi ve ailemizi korumak için bütün önlemleri almamız gerekiyor." dedi.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Barış Balıkçı da "aşı çağrısı"nda bulunarak, "Arkadaşlar, 2 doz aşımı oldum ama henüz daha virüs bitmedi. Lütfen bilinçli şekilde derslerimize girip çıkarken maskemizi takalım, hijyene dikkat edip aşımızı olalım ve virüsü böyle bitirelim." diye konuştu.

Tekirdağ ve Kırklareli

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Ebru Güler, herkesin kendisi ve sevdiklerinin sağlığı için aşı olması gerektiğini vurgulayarak, "Ben iki doz aşımı oldum. Aşı olmayan diğer öğrenci arkadaşlarımızın da toplum sağlığı için aşı olmasını bekliyoruz. Salgınla mücadele de en büyük silahımız aşılardır." ifadesini kullandı.

Öğrenci Ömer Can Güven de hiç düşünmeden iki doz aşısını olduğunu, bunun yanı sıra diğer tedbirleri de aldığını dile getirdi.

Kırklareli Üniversitesi (KÜ) öğrencileri de herkesi aşı olmaya çağırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, "Şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40'ı, 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 527 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim