• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

TTB Başkanı Gürsoy: Sağlık çalışanları da emekçi sınıfındandır

TTB Başkanı Gürsoy: Sağlık çalışanları da emekçi sınıfındandır
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, 'Biz kendimizi biraz dışarıda tutalım, sendikal hareketler bizimle aynı çıkar gruplarını temsil etmezler' gibi devri geçmiş anlayışların artık geride kaldığını, hekim ve tüm sağlık çalışanların

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, 'Biz kendimizi biraz dışarıda tutalım, sendikal hareketler bizimle aynı çıkar gruplarını temsil etmezler' gibi devri geçmiş anlayışların artık geride kaldığını, hekim ve tüm sağlık çalışanların emekçi sınıfların yanında yer almak zorunda olduğunu söyledi.

Bursa Tabip Odası, Bursa Diş Hekimleri Odası ve Bursa Eczacı Odası tarafından Basın Kültür Sarayı'nda düzenlenen 'Küresel Krizin Sağlık Ortamına Etkileri' konulu panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Gürsoy, hükümetin kamu görevlisi hekim istemediğini savundu.
Sağlık Bakanlığı'nın, 'Sağlıkta Dönüşüm' çalışmalarının sonuçsuz kalacağını savunan Gürsoy, "Öyle ufak tefek önlemlerle üstesinden gelinebilecek bir şey değildir. Yani bu sistemin, bütünüyle sadece sağlık alanında değil, bütün alanlarda sürdürülemeyeceğinin delillerini çok daha ağır koşullarda bize bu gelişmeler öğretecek, belletecek. Yani günün birinde hepimiz, bu konuda kuşkusu olanlar da dibe vuran bir ekonomiyle yüzyüze geldiği zaman herhalde meseleyi daha iyi kavrayacaklardır. Bir taraftan kapitalizmin bu çıkmazını kafamıza vura vura gösteren bir ortam bu. Ama bir taraftan da çalışan işçilerin, 'fabrika çalışmazsa bana da ekmek yok, onu da kurtarmak lazım' gibi bir duygu özdeşliği kurarak, bir ortaklık zemini arama ve ortak bir çözüme ulaşma çabaları, bunlar birbiriyle çok bağdaşan tavırlar değil. Çok iyi biliyoruz ki bu krizlerde ne yaparsak yapalım, sonunda kaybedecek olan dar gelirliler ve emeğiyle geçinenlerdir. Yani sermaye sahiplerinin daha şimdiden, Türkiye'de ve dünyada yedi sülalelerini bol bol idare idare edebilecek birikimleri bir kenara koyduklarından hepimiz eminiz." dedi

Hekimlerin, sağlık çalışanların da artık emekçi sınıflarının yanında yer almak zorunda olduğunu anlatan TTB Başkanı Gürsoy, onun için eski elit dönemlerin meslekleri olarak 'biz kendimizi biraz dışarıda tutalım, sendikal hareketler bizimle aynı çıkar gruplarını temsil etmezler' gibi devri geçmiş anlayışların artık geride kaldığını söyledi. Gürsoy, "Yaşadığımız koşullar bize çok acı dersler vererek gösterecektir. Önümüzdeki dönem sendikal mücadele ve ortak mücadeleler dönemidir. Bunu kendi yaşayacağımız dönem içinde, bizim kuşaklar içinde, bunun çözümünü görebilir miyiz göremez miyiz ayrı mesele ama başka da bir çaresi yoktur, bunu herkes bilmeli" diye konuştu.

Panelde konuşan Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ise ithalata bağımlı olan Türkiye'nin krizden kaçınmasının mümkün olmadığını iddia etti.

Bu haber toplam 2878 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim