• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Tüp bebek olarak doğduğu klinikte hemşire olarak çalışmaya başladı

Tüp bebek olarak doğduğu klinikte hemşire olarak çalışmaya başladı
Öykü San, 20 yıl önce üç başarısız tüp bebek denemesi yaşayan ailenin çocuklarının olması umuduyla son şans olarak denediği tüp bebek çocuğu.


20 YIL ÖNCESİNİN TÜP BEBEĞİ ŞİMDİLERDE TÜP BEBEK MERKEZİ HEMŞİRESİ

Normal yollarla çocuk sahibi olamayan San ailesi, kucaklarına alabilecekleri bir bebek için yıllarca tüp bebek denemesi yaptı. 3 başarısız denemenin ardından dünyaya gelen Öykü, çocukluğunda karşılaştığı sorular karşısında ilk yıllarda kendisini yaşıtlarından farklı hissetti ama tüp bebek fikrinin yadırganacak bir durum olmadığını anlayacağı bilince ulaşınca gelecekte sahip olmak istediği mesleği tercih etti. Anne ve babası ile aynı kaderi paylaşan ailelere yardımcı olmak ve umutsuz kaldıkları anda kendinden örnek vererek onlara moral kaynağı olmak istedi. Hemşirelik okuyan Öykü, geçtiğimiz ay tüp bebek olarak dünyaya gelmesinde en büyük rolü olan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci’nin hemşiresi olarak mesleğe adım attı. Öykü hemşire; “benim için çok özel bir anlam taşıdığından Bahçeci kliniğinde çalışmayı çok istedim, amacım doğrultusunda ilerledim ve sonuç olarak buradayım. Tedavi sürecinde olan ve ilgilendiğim birçok hastaya her şekilde moral amaçlı kendi hikayemi anlatıyorum” dedi.

ÖYKÜ SAN: TÜP BEBEK OLDUĞUMU ÖĞRENDİĞİMDE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM, ŞİMDİ İSE TEDAVİ İÇİN İLGİLENDİĞİM ÇİFTLERE KENDİ HİKAYEMİ ÖRNEK GÖSTERİYORUM…

1998 yılında gözlerini dünyaya açan Öykü San, her aile gibi çocuğuna kavuşmak isteyen ama bunun için yıllarca tüp bebek denemesi yapan ailenin bebeği olarak dünyaya geldi. Tüp bebek tedavisi o yıllarda hem çok bilinmeyen hem de yadırganan bir tedavi yöntemiydi. San ailesi çevreden gelen tepkiler ne olursa olsun çocuk sahibi olmak istiyordu ve bunun için gerekli olan tedaviye başladı. İlk deneme başarısızlıkla sonuçlandı ve çift hayal kırıklığına uğradı. Yılmayan çift ikinci tüp bebek denemesini de yapmak istedi fakat sonuç yine başarısızdı. Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan ailenin tek seçeneği tüp bebek tedavisi olduğundan tedavi denemekten başka çareleri yoktu. Bu sebeple bir kez daha deneme yapmak isteyen çift hayallerine üçüncü denemede kavuştu. Hamilelik haberine inanamayan çiftin bebekleri tek yumurta ikiziydi. Sevinçle bebeklerine kavuşacakları günü bekleyen çift bir kötü haber aldı, tek yumurta ikizi olan bebeklerden biri düştü. Hataya sıkı sıkıya bağlanan Öykü oldu. İnsanlara yardım etmeyi amaç edinene Öykü, “ küçük yaşlarda tüp bebeğin ne olduğunu bilmiyordum ama tüp bebek olduğumuz öğrendiğim yıllarda çok şaşırmıştım bir müddet kendimi yaşıtlarımdan hatta tüm insanlardan farklı hissettim ama kısa süre zarfında bu durumun yadırganacak bir şey olmadığına kendimi alıştırarak yakın çevremde şaka konusu haline bile getirdim” diyerek büyüdüğü zaman yapacağı mesleğin sağlık sektörü olacağını çok önceden belirlediğini hatta dünyaya gelmesini sağlayan doktorunun yanında çalışmak için emek verdiğini ifade etti. Kariyerine ilk adımını Prof. Dr. Mustafa Bahçeci’nin yanında hemşire olarak atan Öykü hemşire; burada çocuk sahibi olabilmek için tedavi olmaya gelen çiftlere yardımcı oluyoruz. Onların yanında olarak hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamalarını söylüyor ve kendi hikayemi paylaşıyorum. Yüzlerinin gülümsemesi bile benim için gurur verici oluyor, bu tarif edilemez bir duygu. Ayrıca hayatımda hem doğumumda hem de kariyerimde önemli bir yere sahip olan Bahçeci ailesine de bana kendi çocuklarıymış gibi aile ortamı oluşturarak kucak açtığı için minnettarım” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Öykü’nün hayata gelmesinde büyük rol oynayan tedavinin mimarı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci ise; Öykü benim için çok özel, onunla her karşılaştığımızda bile gözündeki heyecanı görebiliyorum. 20 yıl önce tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen bebeğimizin şimdilerde kurumumuzda çalışıyor olması çok büyük mutluluk” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8435 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim