• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Tüp bebek tedavisi kaç gün sürer?

Tüp bebek tedavisi kaç gün sürer?
Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu tüp bebek tedavisi hakkında bilgi verdi.

Tüp bebek tedavisi nedir?

Günümüz teknolojisi ile birlikte her geçen gün geliştirilen teknikler sayesinde tüp bebek tedavisi, kısa bir sürede gerçekleştirilen ağrısız yardımcı üreme yöntemleri olarak adlandırılmaktadır. Eski yöntemlere ve düşüncelere nazaran, oldukça pratik ve kısa sürede hamileliğin elde edilmesini sağlamaya yardımcı olur. Peki, tüp bebek nedir? Tüp bebek, normal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftlerin üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi ve elde edilen embriyonun anne adayının rahmine transfer edilmesine ile tamamlanan tedavi şeklidir. Ancak genel protokolün dışında kişinin sorunlarına yönelik uygulanan tedaviler, aşama sürelerinde değişkenlik gösterebilir. Fakat çoğunlukla tüp bebek tedavi yöntemleri yaklaşık 1 ay gibi kısa sürede gebeliği desteklemektedir.

Tüp bebek tedavisi kaç gün sürer?

Tüp bebek tedavisi iki farklı yönteme bağlı olarak sınıflandırılmaktadır ve bu yöntemlere göre tedavi süresi değişir.

1. Klasik tüp bebek tedavisi (IVF): İn-vitro fertilizasyon

2. Mikroenjeksiyon tedavisi (ICSI): İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu

Mikroenjeksiyon günümüzde tüp bebek tedavisinde en sık kullanılan yöntemdir. Sperm sayısı ve spermiogram sonuçları yetersiz olan baba adaylarında başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Fakat bu tedaviler, çiftlerin çocuk sahibi olmasını engelleyen faktörlere bağlı olarak uygulanmakta ve aynı başarı tablosunu sergilemektedir.

Tüp bebek tedavi süresi, normal tedavi kapsamında yaklaşık 1 aylık tedavi programı içermektedir. Bu süre daha önceden de belirttiğimiz gibi çiftlerin sorunlarına yönelik uygulanan tedaviye göre değişebilir. Bknz: http://www.tupbebekailesi.com/tup-bebek-tedavisi-kac-gun-surer 

Tüp bebek aşamaları

Gerekli test ve tetkikler sonucunda, tedavinin ilk aşaması yumurtaların uyarılması adına yapılan ilaç tedavisidir. Bu işlem 1 gün içerisinde tamamlanır ve hasta evine gidebilir. Daha sonraki randevuda yumurtaların verdiği yanıta göre ikinci aşamaya geçilir. Ortalama süre 15 gündür. Yumurtaların uyarılmasından sonra yumurta toplama işlemi yaklaşık 30 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. İşlemden sonra hasta 1-2 saat dinledikten sonra evine gidebilir. Anne ve baba adayından elde edilen üreme hücreleri bir araya getirilerek döllenmeye maruz bırakılır. Bu süreçte hastaların hastanede kalmasına gerek yoktur. Elde edilen embriyolar, özel sıvılar içerisinde saklanarak, gelişim durumları takip edilir. Yeterli olgunluğa erişmiş ve kaliteli olan embriyolar tedavinin son aşaması olan embriyo transferi ile anne adayının rahmine yerleştirilir. Bu işlemden yaklaşık 12 gün sonra yapılan gebelik testi ile tedavinin başarılı sonuçları alındıktan sonra, çiftlerin tedavisi tamamlanmaktadır. Bundan sonraki gebelik süreci normal gebeliklerde olduğu gibi ilerlemektedir. Kısacası tüp bebek tedavisinde uygulanan aşamalar yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde sonuçlanmaktadır.

Tüp bebek tedavilerinde yaş sınırı var mıdır?

Normal gebeliklerde olduğu gibi tüp bebek tedavilerinde de, sağlıklı yumurta ve sperm hücrelerine ihtiyaç vardır. Özellikle kadınların ileri yaşına bağlı olarak yumurta rezervlerindeki azalma durumu tüp bebek tedavi yöntemlerinin başarısını etkilemektedir. Bu nedenle anne adaylarının yumurtalarının en verimli olduğu yaşlarda başvurması, tedavinin başarısı açısından önem kazanmaktadır. Gebelik için yumurtlama fonksiyonlarının çalışıyor ve embriyonun tutunabileceği kaliteye sahip olması gerekir. Kısacası tüp bebek tedavi yöntemlerine başvuran 35 yaş ve üzeri kadınların başarı şansı nispeten düşebilmektedir. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 20816 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gebe Kalmaya Karar Vermek - Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Yazdı12 Kasım 2020 Perşembe 11:25
  • Ağrısız Doğum Nedir?05 Kasım 2020 Perşembe 17:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi05 Kasım 2020 Perşembe 17:49
  • Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?19 Eylül 2020 Cumartesi 13:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?10 Eylül 2020 Perşembe 14:32
  • Kürtaj Hakkında En Çok Merak Edilen Konular14 Mayıs 2020 Perşembe 10:44
  • Mikro TESE ameliyatı13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranları30 Mart 2020 Pazartesi 13:25
  • Gebelikte Korona Virüsü (COVID19)29 Mart 2020 Pazar 22:03
  • Ertesi Gün Hapı Nedir?22 Şubat 2020 Cumartesi 08:53
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim