• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Tüp bebek tedavisinde, S.S. ve G.S.S.'larda ilk denemede yüzde 30 katılım payı alınacak

Tüp bebek tedavisinde, S.S. ve G.S.S.'larda ilk denemede yüzde 30 katılım payı alınacak
Yardımcı üreme yöntemi (tüp bebek) tedavisinde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortalı (SSGSS) olanlardan ilk denemede yüzde 30, ikinci denemede yüzde 25 oranında katılım payı alınacak.

Yardımcı üreme yöntemi (tüp bebek) tedavisinde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortalı (SSGSS) olanlardan ilk denemede yüzde 30, ikinci denemede yüzde 25 oranında katılım payı alınacak.

TBMM Başkanlığına sunulan 2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısına göre, toplu iş sözleşmelerinden doğacak yükümlül ükler, ihbar ve kıdem tazminatı ödemeleri, asgari ücret ve sigorta prim artışı nedeniyle meydana gelecek ödenek noksanlıkları, Maliye Bakanlığı bütçesinin, "personel giderlerini karşılama ödeneği" ile "yedek ödenek" tertiplerinde yer alan ödeneklerden aktarma yapılarak karşılanabilecek.
Deprem, yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ ve benzeri afetler nedeniyle yürürlüğe konulacak Bakanlar Kurulu kararı uyarınca yaptırılacak fazla çalışmalar ile çalışma ücret ödemelerine ilişkin ilama bağlı borçlar için yapılacak aktarmalar hariç, fazla süreli çalışma ücret ödemeleri için hiçbir şekilde ödenek aktarması yapılamayacak.
Kamu idareleri ile özel bütçeli idareler tarafından, kanun, kararname ve uluslararası anlaşmalar gereği üye olunan uluslararası kuruluşlar dışındaki kuruluşlara, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınmadan üye olunamayacak, katılma payı ile üyelik aidatı adı altında herhangi bir ödeme yapılamayacak.
Kamu idarelerince işletilen eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, çocuk bakımevi, kreş, spor tesisi ve benzeri sosyal tesislerin giderleri; bu tesislerin işletilmesinden elde edilen gelirden karşılanacak. Bu yerlerde, 2009 yılında, ilk defa istihdam edilecek yeni personel görevlendirilmeyecek.
Emekli Sandığı Kanunu, Sosyal Sigortalar Kanunu, Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu, Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu, Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunundan herhangi biri kapsamında sağlık yardımı alması gerekirken, aynı dönemde diğer bir sosyal güvenlik kanunu kapsamında hak etmediği halde sağlık yardımı alan kişilerden, yersiz olarak sağlık ödemeleri yapan sosyal güvenlik kurumu tarafından tahakkuk ettirilmiş veya ettirilecek borçlar, ilgililerin bu nedenle açtıkları davadan vazgeçmeleri halinde tahsil edilmeyecek.
Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kapsamında istihdam edilenler ile bunların bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin, yeşil kart sahiplerinin, 2009'da, ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinden 2 TL katılım payı alınacak.
Bu kişilerin, 2009 yılında, ortez, protez, iyileştirme araç ve gereçlerinin bedelleri üzerinden, gereksiz kullanımı azaltmak amacıyla yüzde 10-20 arasında katılım payı alınacak. Ancak bu katılım payı, asgari ücretin yüzde 75'ini geçemeyecek. Yeşil kart sahiplerinin katılım payları ise talepleri halinde geri ödenecek.
Bir hastalığın tedavisinin başka tıbbi bir yöntemle tedavisinin mümkün olmaması nedeniyle yapılacak yardımcı üreme yöntemi (tüp bebek) tedavisi dışındaki yardımcı üreme yöntemi tedavisinde, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu kapsamında olanlar için ilk denemede yüzde 30, ikinci denemede yüzde 25 oranında katılım payı alınacak.
Sağlık kurum ve kuruluşları, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu kapsamında sigortalı olarak istihdam edilenler ile bunların bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinden, genel sağlık sigortalısı hak sahiplerinden alabilecekleri ilave ücretlerin dışında ilave ücret talep edemeyecek.
Tasarıyla, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri uyarınca kamu görevlileri sendikasına üye olan ve kendisinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine her ay için verilen 5 YTL sendika ödeneği, ödeneğin adı toplu görüşme primi olarak değiştirilerek, 10 TL'ye çıkarıldı.

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim