• BIST 14074.92
  • Altın 6769.46
  • Dolar 47.7533
  • Euro 55.2084
  • Ankara 33 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Bursa 34 °C
  • Antalya 39 °C
  • İzmir 42 °C

Türk Cerrahlardan Kazakistan’da Hayat Kurtaran Eğitim: 40 Yanık Uzmanına Uygulamalı Desteği

Türk Cerrahlardan Kazakistan’da Hayat Kurtaran Eğitim: 40 Yanık Uzmanına Uygulamalı Desteği
TİKA desteğiyle Almatı’da düzenlenen program kapsamında Türkiye’den gelen 5 uzman yanık cerrahı, Kazakistan genelinden katılan 40 meslektaşına güncel tedavi ve ameliyat teknikleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kazakistan Ulusal Tıp Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen "Yanık Cerrahisi Eğitimi" programı, Almatı Çocuk Acil Tıbbi Yardım Merkezinde düzenlenen sertifika töreniyle başarıyla tamamlandı. Kazakistan'ın farklı bölgelerinden gelen 40 yanık cerrahisi uzmanı, Türkiye'den alana yön veren 5 deneyimli cerrah ile bir araya geldi.

Ameliyatlar Birlikte Gerçekleştirildi

Eğitim programı süresince Türk uzmanlar; yanık seviyelerinin değerlendirilmesi, modern yara bakımı, cilt grefti (doku nakli) uygulamaları, rekonstrüktif cerrahi ve hasta yönetimi konularında kapsamlı sunumlar yaptı. Teorik derslerin ötesine geçen programda, Türk ve Kazak hekimler zorlu ameliyatlara birlikte girerek canlı vakalar üzerinde konsültasyonlar gerçekleştirdi. Eğitimlerin yanı sıra TİKA, yanık tedavisi ve yara bakımında kullanılmak üzere temin ettiği modern tıbbi ekipmanları Almatı Çocuk Acil Tıbbi Yardım Merkezine bağışladı.

"Tecrübe Paylaşımı Sağlık Kapasitesini Artıracak"

Kapanış töreninde konuşan TİKA Astana Program Koordinatörü Fuat Erdoğmuş, sağlık alanındaki iş birliklerinin teknik ekipman tedarikinin çok ötesinde bir anlam taşıdığına dikkat çekti. Erdoğmuş, Türkiye'nin yanık cerrahisindeki birikiminin aktarılmasının, Kazakistan'daki tedavi standartlarını yükselteceğini ve bu sayede ülkedeki sağlık hizmeti kapasitesinin güçlenerek daha fazla hastaya şifa olunacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim