• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Türk doktor çantasından bıçak çıkınca, İngiltere'de hapse girdi

Türk doktor çantasından bıçak çıkınca, İngiltere'de hapse girdi
Hepatit ile ilgili bir konferansa katılmak için 3 günlüğüne İstanbul'dan Londra’ya gelen Haydarpaşa Numune ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği'nde görevli Dr. Bülent Yaşar, Londra Heathrow Havaalanı'ndan İstanbul’a dönüş için uçağa binmeden ön

Hepatit ile ilgili bir konferansa katılmak için 3 günlüğüne İstanbul'dan Londra’ya gelen Haydarpaşa Numune ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği'nde görevli Dr. Bülent Yaşar, Londra Heathrow Havaalanı'ndan İstanbul’a dönüş için uçağa binmeden önceki güvenlik aramasında bıçakla yakalandı. Tutuklanan ve 15 gün hapiste kalan Dr. Yaşar, tahliye edildi.

Dr. Bülent Yaşar, kitap ve şemsiyesini koyduğu çantasının fermuarlı bölgesinden bıçağın çıkartıldığını görünce şaşırdığını belirtirken, Türkiye'den gelirken iki kez İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'ndaki x-ray cihazlarından geçtiği halde bunun farkedilmediğini söyledi.
Londra'da tutkuklanıp en yakın merkez karakoluna götürüldüğünü belirten Dr. Bülent Yaşar, sorulara cevap veremeyince kendisi için çevirmen tutulduğunu anlattı. Dr. Yaşar, geçen yıl güvenliği için gerekebileceğini düşürerek Polonya Pazarı'ndan aldığı bıçağı eve bıraktığını anlatırken, “Ben medeni bir insanım, uçuş kurallarını iyi biliyorum. İngiltere gibi güvenlik konusunda hassas bir ülkeye giderken niye el çantamda bıçak bulundurayım?’ Suçsuzum demek istedim, diyemedim” dedi.

Dr. Bülent Yaşar, sevk edildiği mahkemede savunma avukatının yönlendirmesi ile “Evet, bıçağın çantamda olduğunu biliyordum, onu ben koydum, suçumu kabul ediyorum” diye ifade verdiğini, suçsuz olduğunu savunması halinde 12 hafta cezaevinde tutulacağını söyledi. Yaşar bunu göze alamayınca suçsuz olmasına rağmen “suçluyum” dediğini azılı mahkumların kaldığı B tipi cezaevine konulduğunu bildirdi.

İngiltere'de 4 tip cezaevi bulunuyor. B tipi cezaevinin A tipinden sonra, en tehlikeli mahkumların kaldığı tam güvenlikli cezaevi olarak biliniyor. Türk doktor azılı suçlularla birlikte 2 hafta geçirdiği cezaevindeki günlerine ilişkin, “Sigara içmediğimi söyledim, içenlerle kaldım. Doktor olmama rağmen uyuşturucu satıcılarıyla aynı bölümdeydim. Hatırlamak istemediğim anılar bunlar, 15 günde çok yaşlandım, böyle bir şeyi yaşayacağımı asla düşünmezdim, umarım kimsenin başına gelmez. Eski hayatıma, aileme ve beni bekleyen hastalarıma bir an once dönmek istiyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 2490 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim