• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Türk doktor, Türk hastaya rapor verirse 'sakıncalı'

Türk doktor, Türk hastaya rapor verirse 'sakıncalı'
Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan ve 19 yıldır süresiz oturma izni almak için mücadele veren gemici Mehmet Şükür (53) için Türk doktor Oktay Yağdıran’ın yazdığı raporu yabancılar dairesi “Raporu yazan doktorun da hasta gibi aynı ülkeden olmasını sakınc

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan ve 19 yıldır süresiz oturma izni almak için mücadele veren gemici Mehmet Şükür (53) için Türk doktor Oktay Yağdıran’ın yazdığı raporu yabancılar dairesi “Raporu yazan doktorun da hasta gibi aynı ülkeden olmasını sakıncalı görüyorum” diye yorumlayarak, incelenmesi için Hamburg Sağlık Dairesi’ne gönderdi.

HAMBURG Yabancılar Dairesi süresiz oturma izni için mücadele eden ağır hasta bir Türk gemicinin Türk doktordan aldığı raporu “Raporu yazan doktorun da, hasta gibi aynı ülkeden olmasını sakıncalı görüyorum” diye yorumlayarak tüm Türk doktorları şaibe altında bıraktı.
Uzun yıllar dünyanın dört bir köşesine kimyevi madde taşıyan gemilerde çalıştığı için vücudu zehirlenen, kulakları duymayan ve yürümekte zorluk çeken Giresunlu Mehmet Şükür (53), yaşadığı sorunlar yüzünden psikolojik bunalıma düştü. Almanya’da göçün tetiklediği psikolojik rahatsızlıklar alanında sayılı uzmanlardan olan psikiyatr Dr. Oktay Yağdıran’da tedavi gören Mehmet Şükür, Yağdıran’ın yazdığı raporu süresiz oturma izni dilekçesiyle birlikte Mitte İlçesi Yabancılar Dairesi’ne verdi. Raporu inceleyen memur, Mehmet Şükür’ü Hamburg Sağlık Dairesi’nin kontrol doktorlarına havale ederken yazdığı yazıda, “Bay Şükür, uzman Dr. Yağdıran’ın raporuna göre sadece fiziki değil, aynı zamanda psikolojik rahatsızlıklar içinde. İnsani nedenlerden dolayı ve bay Şükür’ün sağlık durumunun düzelmesi için oturma izni vermeyi düşünüyorum. Ama bunun için kendisinin Almanya’yı terk etmesinin, yaşamında aşırı olumsuzluk teşkil edeceği anlamına gelmesi lazım.

Ekteki doktor raporu böyle bir aşırı olumsuzluk için yeterli gelebilir. Raporu yazan doktorun da, hasta gibi aynı ülkeden olmasını sakıncalı görüyorum. Bu nedenle ekteki rapora bakıp, tarif edilen hastalık durumunun sizce makul (inanılır) olup olmadığını bildirmenizi rica ediyorum” cümlelerine yer vererek memur Türk hastaya, Türk doktorun verdiği rapora güvenile-meyeceğini ima etti.

‘Memur dikkatsiz davranmış’

Hürriyet’in sorusu üzerine Mitte İlçe Belediyesi basın sözcüsü Lars Schmidt, “Memurumuzun sağlık dairesine gönderdiği yazıda kullandığı ifade gerçekten çok talihsiz. Olmaması gerekirdi. Özür diliyoruz. Ama kesinlikle ayrımcılık kastıyla, göçmen kökenli doktorların inanırlığına şüphe getirmek amacıyla yazılmış değildir. Memur iş yoğunluğunda dikkatsiz davranmış” dedi.

Hürriyet

Bu haber toplam 2148 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim