• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Türk doktora en değerli bilimsel araştırma ödülü

Türk doktora en değerli bilimsel araştırma ödülü
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde Başasistan olarak görev yapan Dr. Evren Dilektaşlı, Amerika Birleşik Devletleri'nde verilen 'en değerli bilimsel araştırma ödülü'ne layık görüldü.

Dilektaşlı, Amerikalı meslektaşlarının 'Bunu biz nasıl düşünmedik' dediklerini söyledi.Ekim ayında ABD'nin Chicago şehrinde dünyanın en büyük cerrahi derneği American College of Surgeons tarafından düzenlenen ACS 2015 kongresinde, Dr.Evren Dilektaşlı, travma, cerrahi yoğun bakım, obezite ve acil cerrahi alanlarında yaptığı bilimsel çalışmalar sebebiyle 2015 yılının en değerli bilimsel araştırması 'Excellence in Research Award' ödülüne layık görüldü. 4 bin çalışmanın arasından birinci olan Dilektaşlı, yaptığı çalışmaya Amerikalı meslektaşlarının özendiğini söyledi.

Amerikalı doktorların, "Bunu biz nasıl düşünmedik" dediklerini ifade eden Dilektaşlı, "İnşallah bunun devamını da getirmeyi düşünüyorum. Bu çalışmanın devamını Türkiye'de yapacağım. Travma ve obeziteile ilgili yaptığımız çalışma vardı. 4 bin çalışmanın arasından travma ile ilgili yaptığımız çalışma birinci oldu. Böyle güzel bir ödülü Türkiye'ye getirdiğim için çok mutluyum. Bir yıl gibi bir süre orada kaldım. Zor oldu. Ama şu anda yaptığım çalışmaların getirilerini, mutluluklarını gördükçe çok mutlu oluyorum" dedi.

Sunduğu çalışmanın esasında basit olduğunu ifade eden Dr. Dilektaşlı, "Yaptığımız çalışma özellikle travma sebebiyle başvuran hastalarda, acil yoğun bakımda takip edilen hastaların gidişatlarını, yani mortalitelerini, mobilitelerini, komplikasyonlarını daha önceden fark etmemizi sağlayacak çok basit bir yöntem. Aslında bu yöntem çok daha önceden kullanılıyordu ortopedide, beyin cerrahide ama travmada hiç kullanılmamıştı. Bu yöntemin travmadaki etkileri çok yüksek saptandı. Yani, hastalarımızın gidişatını yoğun bakımda daha kolay ve daha erken değerlendirebilecek bir tedavi metodu, bir bio marker ürettik. Daha doğrusu üretilen bir şeyi biz sunduk" diye konuştu.

Bu yöntemin Amerikalılar tarafından çok beğenildiğini ifade eden Dilektaşlı, "Amerika'da birçok meslektaşım 'bunu biz nasıl düşünmedik' diye üzüldü. İnşallah bunun devamını da getirmeyi düşünüyorum. Bu çalışmanın devamını Türkiye'de yapacağım. İnşallah hastanemizden böyle bir çalışmanın prospektüs datalarını oluşturup göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise "Biz Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak eğitim ve araştırmaları öteden beri destekliyoruz. İnşallah diğer doktor arkadaşlarımızı da teşvik eder. Başka ödüller de almak istiyoruz ve alacağız da inşallah" dedi.

ABDULLAH ÇİBİR - ZAFER PEKER

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3141 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim