• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Türk doktora "Politzer" ödülü

Türk doktora "Politzer" ödülü
Acıbadem Bursa Hastanesi'den Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Yetişer, farelerdeki yüz felciyle oluşan hasarı inceleyen çalışmasıyla, ABD'de düzenlenen "Politzer Society" toplantısında 109 tebliğ arasından seçilerek Politzer ödülüne

Acıbadem Bursa Hastanesi'den Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Yetişer, farelerdeki yüz felciyle oluşan hasarı inceleyen çalışmasıyla, ABD'de düzenlenen "Politzer Society" toplantısında 109 tebliğ arasından seçilerek Politzer ödülüne layık görüldü. ABD'de Cleveland'da 2 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 26'ıncısı gerçekleştirilen "Politzer Society" toplantısı 13-16 Ekim tarihlerinde yapıldı.

Acıbadem Bursa Hastanesi'den Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Yetişer, toplantıda sunduğu bilimsel çalışmayla "2'inci En İyi Bilimsel Çalışma Ödülü"ne layık görüldü.

Toplantının "Politzer Society Prize Session" bölümünde sunulan ve büyük bir ilgiyle karşılanan çalışma, "Farelerde Bir Travmatik Yüz Felci Modeli Oluşturarak Ortaya Çıkan Nörotropik Faktör Analizi Değişimi" başlığını taşıyor.

Fareler üzerinde yaptığı bu deneysel çalışmayı açıklayan Prof. Yetişer şöyle konuştu: "Fareler üzerinde yapılan deneysel bir çalışma ile, travma sonrası yüz felcinin ortaya çıkması durumunda hasarın derecesinin kan incelemesiyle anlaşılabileceği ileri sürülebilir. Bu model üzerinden hareketle nörotropik faktör analizi yapılarak travmanın yüz sinirinde yaratığı hasarın derecesini tahmin edebilmek mümkün olabilecektir."

PROF. DR. SERTAÇ YETİŞER KİMDİR?

Ankara'da 1961 yılında doğan Prof. Dr. Sertaç Yetişer, 1992-1993 yıllarında Pittsburgh Üniversitesi KBB AB dalında fellowship olarak çalıştı.
2007 yılının Ağustos ayında Gülhane Askeri Tıp Akademisi KBB Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden kendi isteğiyle Prof. Tabip Kıdemli Albay rütbesi ile emekli oldu. Kasım 2007'de Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tam gün göreve başlayan Prof. Dr. Sertaç Yetişer, uğraştığı alanlar arasında vertigo cerrahisi, kafa tabanı cerrahisi, kulak cerrahisi (otitis media), koklear implant ve kemiğe implante edilebilir işitme cihazları, atrezi cerrahisi, yüz felci ve cerrahi tedavisi, Otoskleroz ve stapes cerrahisi yer alıyor.

Prof. Dr. Sertaç Yetişer, şimdiye kadar 50'nin üzerinde ulusal, 60'ın üzerinde uluslar arası yayın, 110 civarında ulusal ve uluslar arası çalışma tebliği, 5 kitap bölümü çevirisi, 10 uluslararası, 50 ulusal kongre, sempozyum, workshop'da davetli konuşmacı olarak bulundu.

CUMHURBAŞKANI GÜL'Ü AMELİYAT ETTİ

Prof. Sertaç Yetişer, geçtiğimiz sene içkulak zarında yırtık tespit edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ameliyat etmişti.

Dışişleri Bakanı iken Tunus yolculuğu sırasında uçaktaki basınç değişikliği nedeniyle iç kulağında travma ortaya çıkan Gül, Ankara dönüşü GATA'ya başvurmuş ve içkulak zarında yırtık tespit edilen Gül, Prof. Sertaç Yetişer
gözetiminde ameliyat edilmişti.

POLİTZER ÖDÜLÜ NEDİR?

"Politzer Society", 1825-1920 yılları arasında yaşamış olan ve otolojik cerrahinin kurucularından sayılan bilim adamı "Adam Politzer" adına kurulmuş olan ve dünyanın her tarafından izlenen oldukça prestijli uluslararası bir KBB topluluğu olarak biliniyor.

Prof. Dr. Sertaç Yetişer'in sunduğu deneysel çalışmanın original adı, "An analysis of time dependent changes of neurptrophic factors (BDNF, CNTF) in traumatic facial nerve injury; a nerve cut and nerve-crush model in rats"dır.

Bu haber toplam 6335 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim