• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Türk doktorlar kanseri durdurdu

Türk doktorlar kanseri durdurdu
 Ulusal Hematoloji Kongresi’nde, tıp dünyasını sarsacak buluşlar tanıtıldı. ANKAFERD yöneticisi H. Cahit Fırat, “Daha önce kısa sürede kanamayı durduran bitkisel ilaç üreten doktorlarımız, bağırsak ve kolon kanserinin yayılmasını önleyen, hastane enf

 Ulusal Hematoloji Kongresi’nde, tıp dünyasını sarsacak buluşlar tanıtıldı. ANKAFERD yöneticisi H. Cahit Fırat, “Daha önce kısa sürede kanamayı durduran bitkisel ilaç üreten doktorlarımız, bağırsak ve kolon kanserinin yayılmasını önleyen, hastane enfeksiyonlarını da yok eden iki ilaç daha hazırladı” dedi.

Kanı saniyeler içerisinde durdurduğu için ‘yüzyılın buluşu’ olarak
nitelendirilen ilacın ardından
ANKAFERD, bünyesindeki bilim adamları sayesinde şimdi de yeni hastalıklara çare ilaçlar buldu. ANKAFERD bünyesindeki bilim adamları, hastane enfeksiyonlarını yok edici ilaç ile kolon ve bağırsak kanserlerindeki hücrelerin yayılmasını önleyici ilaçlar buldu. ANKAFERD’in İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Fırat, amaçlarının Türk firması olarak dünyada ilkleri gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
ANKAFERD bünyesindeki bilim adamları ile İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulunan İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Fırat, kan durdurucu, hastane enfeksiyonlarını yok edici ve kanserin çoğalmasını önleyici ilaçları bulduklarını söyledi. Fırat, şöyle dedi: “Her zaman ilk olmaya adaydık. Bizler dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözünü düşünüyorum. Ben ve hekim arkadaşlarım adına diyorum ki Türk bilim adamlarına emanet ettik. Bugüne kadar ülkemizde hiçbir benzeri ürün yapılmamıştır. Bu bir ilktir, herkes kendi çapında çalışmalar yapmıştır. Her geçen hafta yeni yenilikler ortaya çıkartıyoruz.”

ENFEKSİYONLARI YOK EDİYOR
Kongreye katılan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji ve Biyoteknoloji Ana Bilim dalı Başkanı Operatör Dr. Mustafa Çelik de dünyada ilk buluş olan hastane enfeksiyonlarını yok edici ürün hakkında bilgi verdi. Çelik, “Hastane enfeksiyonları hem ülkede hem dünyada çok ciddi bir sorun. Maya ve küf bakterilerine karşı ürettiğimiz ilacı denedik ve çok önemli etkilerini gördük. Bu ürünün hastane enfeksiyonlarını etkilediğini ve ciddi bir potansiyel taşıdığını gördük. Ancak bu çalışmaların kilinik bulgularla desteklenmesi gerekiyor. Bu ürünle enfeksiyon ajanlarını yok edebiliyoruz. Bu ürünün saha denemeleri henüz yapılmış değildir. Saha denemeleri bundan sonraki aşamaları teşkil edecek. Bu doğal ürün dünyada tek. Başka dezenfektanları kullanıyorlar ama onların ne bu kadar geniş bir etkinliği var ne de doğal etkinliği. Bu ürün doğal bir üründür” dedi. Çelik, ürünün güçlü bir potansiyel olduğunu ve umut verdiğini söyledi.

YENİ İLAÇLAR İNCELENİYOR
Çeşme’de yapılan 34. Ulusal Hematoloji Kongresi’nin başarılı olduğunu söyleyen Hemotoloji ve Kan Hastalıkları uzmanı ve Hemotoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi Dr. Osman İlhan da, “Kongrede ANKAFERD’in güzel çalışmalarını izledik ve bunların sonuçlarını gördük. Özellikle lösemili kanamada; tıpta müdahaleler olamamaktadır. Ancak ANKAFERD dışardan uygulanarak kısa bir sürede kanamayı durdurmaktadır. Beni çok etkileyen enfeksiyonu ve kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen ürünlerdir” dedi. İlhan, ANKAFERD’in doğal bitki ürünü olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’na ve bilimsel kurula ürünleri sunduklarını söyledi.

İNSANA ZARARI YOK
Kongreye katılan ANKAFERD’in klinik ilaç araştırmaları yürütücü grubu üyeleri Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, Doç. Dr. Hakan Göker ve Doç. Dr. Oktay Özdemir de ilaçların her türlü klinik aşamalardan geçtiğini ve 120 dakikalık bir sürede vücuda zarar vermediğinin ispatlandığını söyledi.

ARALIKTA ECZANELERDE
ANKAFERD’in Başkan Yardımcısı Bülent Erdüvenci de kanamayı durduran ürünün Aralık ayında eczanelerde satılacağını söyledi. Erdüvenci, “Kanamaları kısa sürede durduran ilaç Aralık ayı içerisinde eczanelerde halkın hizmetine sunulmaktadır. Bu ürünü herkes evlerinde, çantasında rahatlıkla kullanabilir. Cepte taşınabilecek şekilde piyasaya sürülen ürünümüz herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir” dedi.

DÜNYANIN GÖZÜ BULUŞLARIMIZIN ÜZERİNDE
ANKAFERD’in her geçen hafta yeni çalışmalar yaptığını belirten İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Fırat, “Arkadaşlarımız, şu anda vücut direncini artıracak yeni buluşlar üzerinde çalışıyor. Yakında bu ürün de çıkacak ve ilk olacak. Şimdi dünyanın ilgi alanındayız. Bütün ülkelerden bizi davet ederlerdi. Ama şimdi kendileri geliyor. Bütün dünyanın ilgisi bizim üzerimizde. Bu ürünün ülkemizde kalmasından yanayız ve öyle olacaktır” diyerek ürünlerin Türkiye’den dünyaya yayılacağını söyledi.


Bu haber toplam 8616 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim