• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Türk Kızılayı Suriyelilere 10 milyon dolar yardıma imza attı

Türk Kızılayı Suriyelilere 10 milyon dolar yardıma imza attı
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: "İş birliği sayesinde ağırlıklı olarak Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaç duymuş olduğu beslenme, barınma, eğitim, sağlık hizmetleri gibi alanlarda Kızılayın yürütmüş olduğu projelere 10 milyon dolarlık bir katkı sağlanmış


Türk Kızılayı ile Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity), Suriyelilere 10 milyon dolar yardım öngören mutabakat zaptını imzaladı.

Mutabakat zaptı, Türk Kızılayının Rumelihisarı Çalışma Ofisinde, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile Katar Hayır Kurumu Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf bin Ahmed Al Kuwari tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Kınık, Katar ve Türkiye'nin dünyaya aynı pencereden baktığını belirterek, bu çerçevede Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşu olan Kızılay ile Katar'ın en büyük hayır kurumlarından biri olan "Qatar Charity"nin doğal ve beşeri afetlerden etkilenenlerin dertlerine derman olmak için güçlerini birleştirdiğini söyledi.

Kınık, anlaşmanın asıl amacının Türkiye'deki Suriyeli mültecilere ihtiyaç duydukları hizmetleri ulaştırmak olduğunu ifade ederek, Katar Hayır Kurumunun dünyada 60'tan fazla ülkede insani yardım yaptığını dile getirdi.

İş birliği antlaşmasının, Türkiye'deki 3 milyona yakın Suriyeli mülteciye ve Suriye'nin içinde de 6,5 milyona yakın yerlerinden edilmiş ihtiyaç sahiplerine yardım için bir fırsat olacağını vurgulan Kınık, şöyle konuştu:

"İş birliği sayesinde ağırlıklı olarak Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaç duymuş olduğu beslenme, barınma, eğitim, sağlık hizmetleri gibi alanlarda Kızılay'ın yürütmüş olduğu projelere 10 milyon dolarlık bir katkı sağlanmış oldu. Katar Hayır Kurumu ve Türk Kızılayı Suriyeliler dışındaki konularla da işbirliği yapacak. Filistin Irak, Somali gibi ülkelerde de ortak ilgi alanlarımız var. Projelerimizi bu konulara da yönlendireceğiz. Bu işbirliği bir başlangıç, zamanla daha fazla insana ve mazluma ulaşacağız."

"Türk Kızılay'ı ile iş birliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Katar Hayır Kurumu Üst Yöneticisi (CEO) Kuwari de Türk Kızılayı gibi köklü bir kuruluşla iş birliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Türk Kızılayının gerek Türkiye'de gerekse dünyada önemli yardım faaliyetlerine imza attığını söyledi.

Kuwari, Katar Hayır Kurumunun 1992'de Doha'da kurulduğunu, Afrika, Asya ve Avrupa genelinde 60'dan fazla ülkede yardıma muhtaç toplumları desteklemek amacıyla çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Savaş başladığından bu yana yaptıkları yardımlardan 8 milyondan fazla Suriyelinin faydalandığını aktaran Kuwari, "Daha çok sağlık, eğitim, barınma anlamında yardımlar yaptık. Bu yıl kurumumuzun Ankara ofisi açıldı. Bu ofis sayesinde daha çok Suriyeliye ulaşmayı amaçlıyoruz." dedi.

Toplam 5 yıl süreyle geçerli olacak mutabakat zaptı çerçevesinde Türk Kızılayı ve Katar Hayır Kurumu, ortak koşullar çerçevesinde; acil durum yardımı, afete hazırlık, su ve sanitasyon, iskan-barınma, sağlık ve tıbbi rehabilitasyon, gıda yardımı, gıda güvenliği, geçim kaynakları, eğitim, yetiştirme ve beceri geliştirme gibi alanlarda kapsamlı iş birliği yapacak. 

 

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim