• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

Türk Sağlık-Sen: "Çalışanlar Açısından 2013 Yılı Hüsranla Geçti!"

Türk Sağlık-Sen: "Çalışanlar Açısından 2013 Yılı Hüsranla Geçti!"
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2013 yılının sağlık çalışanları açısından hüsranla sonuçlandığını belirterek, "500 bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2013 yılının sağlık çalışanları açısından hüsranla sonuçlandığını belirterek, "500 bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Sağlık çalışanları 2013 yılında sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır. Umarız 2014 yılı sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırmak adına çalışmaların yapılacağı bir yıl olur" dedi.

Kahveci, yaptığı açıklamada, "Yılın başında Sağlık Bakanı değişmiş ve yeni bir bakan göreve başlamıştı. Biz de eski bakanın 11 yıllık sürede sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırıcı bir çalışmaya imza atmadığını belirtmiştik. Göreve gelen Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yapmasını talep etmiş, bu yönde çalışmalara ağırlık vermesini beklediğimizi söylemiştik. Maalesef aradan geçen 1 yılda sağlık çalışanları yine unutulmuş, çalışanları memnun edecek ve talepleri karşılayacak düzenlemeler hayat bulmamıştır. Müezzinoğlu da sağlık çalışanları için bir adım atmamıştır" ifadelerini kullandı.

2013'te döner sermayedeki adaletsizliklerin giderilmediğini, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması talebinin görmezden gelindiğini vurgulayan Kahveci, şunları ekledi:

"Öğle tatili kullandırılmayan sağlık çalışanlarının 1 saat fazla çalışarak uğradıkları haksızlık giderilmemiştir. Milletvekiline yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir. Hizmetlilerin memurluk talepleri göz ardı edilmiştir. Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına nöbet gibi yeni mağduriyetler ortaya çıkartılmış, tüm sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması gerekirken ne yazık ki bu artış çok kısmi tutulmuş yeni adaletsizlikler ortaya çıkartılmıştır. Tüm bunların üstüne malum sendikada toplu sözleşmede hükümetin önerdiğinden bile daha düşük bir zamma imza atarak sağlık çalışanlarının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden olmuştur. Yüzde 3+3 yerine yıllık 123 TL'ye evet diyenler doktorların bir yılda sosyal yardımlarda dahil olmak üzere sadece yüzde 3.3; ebe, hemşire ve sağlık çalışanlarının ise yüzde 5.9 zam almalarına neden olmuşlardır. Sabit ek ödeme, Enflasyon farkı, aile yardımı ve benzeri ücretlerde de 1.5 yıl zam yapılmamasına evet diyerek bu zararı katmerli hale getirmişlerdir. Kısacası, 2013 yılı sağlık çalışanları açısından hüsranla sonuçlanmaktadır. 500 bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Sağlık çalışanları 2013 yılında sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır. Umarız 2014 yılı sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırmak adına çalışmaların yapılacağı bir yıl olur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2527 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim