• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Türk Sağlık-Sen: "Üniversite hastaneleri kanun tanımıyor, suç işliyor"

Türk Sağlık-Sen: "Üniversite hastaneleri kanun tanımıyor, suç işliyor"
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yasa çıkmasına rağmen üniversite hastanelerinde personele döner sermaye ödenmesinde sıkıntı yaşandığına dikkat çekti. Kahveci, "Üniversite hastanelerinde çalışan personelimiz eksik döner sermayeye mahkum edilme

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yasa çıkmasına rağmen üniversite hastanelerinde personele döner sermaye ödenmesinde sıkıntı yaşandığına dikkat çekti. Kahveci, "Üniversite hastanelerinde çalışan personelimiz eksik döner sermayeye mahkum edilmek istenmekte, sözleşmelilere ise döner sermaye ödenmemekte ısrar edilmektedir" dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, yasa çıkmasına rağmen üniversite hastanelerinde personele döner sermaye ödenmesinde sıkıntı yaşandığına dikkat çekti.

Kahveci, önceden üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan meslektaşlarından daha az döner sermaye aldığını hatırlatarak, "Sözleşmeli personel ise döner sermayeyi hiç alamıyordu. TBMM, YÖK ve Maliye Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonrasında üniversite hastanelerinde döner sermaye oranlarının yüzde 100'den yüzde 150'ye yükseltilmesi ve sözleşmeli personele de döner sermaye ödenmesi için kanun çıkarılmasını sağladık" dedi.

Eylül ayında kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte kanunda öngörüldüğü gibi Ekim ayında personele gerekli ödemelerin yapılması gerektiğine işaret eden Kahveci, "Ne yazık ki üniversite hastanelerinde bu kanunun gereğinin yerine getirilmediğini üzülerek görmekteyiz. Üniversite hastanelerinde çalışan personelimiz eksik döner sermayeye mahkum edilmek istenmekte, sözleşmelilere ise döner sermaye ödenmemekte ısrar edilmektedir" diye konuştu.

-ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE DÖNER SERMAYELER EKSİK ÖDENİYOR-


Bu tür bir uygulamanın hukuku tanımamak olduğuna dikkati çeken Kahveci şunları söyledi:

"Bunun adı düpedüz hukuksuzluk, kanun tanımamaktır. Yasayla güvence altına alınan bir hakkı gasp etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Üniversite yönetimleri bu konuda duyarlı davranmalı çalışanlarının mağduriyetlerine yol açan ve suç olan bu uygulamadan bir an önce vazgeçmelidirler."

-DÖNER SERMAYELER EKSİKSİZ ÖDENMEZ İSE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULUCAK-

Üniversite hastanelerinin kanun çıkmamış gibi davranarak geçmişteki uygulamalarını devam ettirmekte ısrar ettiğini savunan ve üniversite hastaneleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da belirten Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci şöyle devam etti:

"Türk Sağlık-Sen olarak buradan Üniversite hastanelerini son kez uyarıyor, "Kanunu çiğniyor, suç işliyorsunuz. Çalışanların alın terinin karşılığını eksiksiz olarak ödeyin' diyoruz. Bu çağrımıza kulak verilmez ve üniversite hastanesi personeli yine mağdur edilmeye devam edilirse en kısa zamanda üniversite hastaneleri ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunup dava açacağız.

Türk Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerindeki bu mağduriyet sona erene kadar bu işin takipçisi olacağımızı tüm çalışanların bilmesini isteriz. Çalışanların, kanunla yasalaşan fakat yöneticiler tarafından engellenen haklarına kavuşmalarını sağlayacağız."


Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim