• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Türk STK'dan işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan hastaneye yardım

Türk STK'dan işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan hastaneye yardım
Türk sivil toplum kuruluşu (STK) Mirasımız Kudüs Derneği, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Makasıd Hastanesi'ne ilaç ve medikal ürünler içeren yardım malzemelerini teslim etti.

Mirasımız Kudüs Derneği, Doğu Kudüs'teki Makasıd Hastanesi'ne tıbbi yardımda bulundu.

Makasıd Hastanesi'ndeki teslim törenine, Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Mirasımız Derneği Genel Sekreteri Abdullah Akçay ve Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Cengiz Eroğlu katıldı.

Demirer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan yardımın Türkiye ile Filistin arasındaki "kardeşliğin, ilişkilerin, güçlü bağların bir simgesi olduğunu" söyledi.

Kudüs'ün "neredeyse 100 yıllık bir süredir sıkıntılar içinde olduğunu, buradaki halkın mağduriyete, sıkıntılara rağmen ayakta durduğunu" kaydeden Demirer, "Türkiye için Kudüs her açıdan önemli fakat Filistin halkıyla birlikte olmak, dayanışmamızı sergilemek, her zaman, her daim beraber olduğumuzu hatırlatmak önemlidir." dedi.

Milletvekili Gülaçar da Türkiye devleti ve halkının, "Filistin'in haklı davasının yanında olduğunu, Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'deki halkın sıkıntılarını bildiğini" belirterek "Bizim çok daha ciddi desteklerle Filistinli kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor. Bu, bizim aynı zamanda tarihi bir borcumuzdur. Asırlarca burayı biz yönettik. Onlar şu an dört gözle bizi bekliyorlar. Bize muhtaç olduklarını ifade ediyorlar. Biz de bunu yerinde müşahede ettik." dedi.

Maddi ve manevi desteğin burada olmasının önem arzettiğini aktaran Gülaçar, Filistin'e ve Kudüs'e özellikle de Filistinlilere ücretsiz sağlık hizmeti sağlayan Makasıd Hastanesi'ne Türkiye olarak yardım sağlamanın "bir onur olduğunu" dile getirdi.

Mirasımız Derneği Genel Sekreteri Akçay ise Türk halkının yaptığı yardımları teslim etmek için burada olduklarını belirterek, "Yardımların çığ gibi artması lazım. İnşallah elimizden geldiği kadar gayret edecek, destek vereceğiz. Ramazan ayıyla birlikte yardımların çığ gibi artacağını, hastanenin sıkıntılarını bir nebze rahatlatacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan vakıf hastanesi Makasıd; Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'den gelen Filistinli hastalara hizmet veriyor. Hastane, maddi sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini yürütmekte zorlandığını açıklamış, uluslararası topluma yardım çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1080 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim