• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Türk tabiplerinden sembolik rapor!

Türk tabiplerinden sembolik rapor!
Veliler, 5-5.5 yaşındaki çocuklarını göndermemek için rapor peşinde koşadursun Türk Tabipler Birliği dün bir basın toplantısı düzenleyerek 600 bin çocuğa aynı anda rapor verdi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, 66-72 ay arasındaki 600 bin çocuğa sembolik olarak ”Okula başlayamaz” raporu verme kararı aldığını söyledi. Aktan, velilere, “İstediğiniz raporsa buyurun rapor, ben raporumu TTB’den aldım’ deyin” çağrısı yaptı. Aktan, TTB merkez binasında düzenlenen basın toplantısında, 72 aydan önce çocukların okula başlamalarının, eğitimsel gelişimleri açısından hiçbir yarar sağlamayacağını, aksine birçok sakıncayı beraberinde getireceğini söyledi. Aktan, bunun tıbbi değil eğitimsel bir sorun olduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’nın raporların ”kamu ve üniversiteye bağlı sağlık kurumlarında görev yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları tarafından verileceği” yönündeki açıklamasını anımsattı. Aktan, ”Bu maddeyi anlamak zor. Özel hastanelerde organ nakilleri, kalp ameliyatları yapılıyor. Bunlara raporlar veriliyor. Niçin bu raporlarda kısıtlama geliyor?” diye sordu. 66-72 ay arası çocuk sayısının yaklaşık 600 bin olduğunu dile getiren Aktan, bu yaşta çocukların okula başlamasının çocukların gelişiminde büyük sorunlar yaratacağı gerekçesiyle, TTB Merkez Konseyi olarak, bu 600 bin çocuğa sembolik olarak “okula başlayamaz” raporu verme kararı aldıklarını söyledi. Aktan, ”Bu rapor çocuklara değil, sistemin kendisinedir” dedi. Velilere, “‘İstediğiniz raporsa buyrun, rapor. Ben raporumu TTB’den aldım’ deyin” çağrısı yaptı.

‘Çocuklar damgalanacak’

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında raporlar için ”çocukların psikolojik ve bedensel yeterli gelişmemesi” koşulunun arandığını dile getiren Aktan, bu durumun çocuğun damgalanması anlamına geldiğini vurguladı. Aktan, istenen raporsa, TTB’nin 600 bin çocuğunu tamamına, çocuğun gelişiminin yeterli olmadığı için bu raporu verdiğini ifade etti. Merkez Konseyi üyesi Osman Öztürk de, “Doktor, çocuğa gelişimini tamamlamamış raporu verecek. Her rapor gibi bu rapor da kayıt altına alınacak ve çocuğun karşısına her zaman çıkacak.

Bu çocukların, hayatlarının her anında damgalanmaları demektir“ dedi. Merkez Konseyi Genel Sekreteri Beyazıt İlhan da, çocukların sınıfta da zorluk çekeceklerini belirterek, “Sınıfta 60 aylık ve 73 ayılık öğrenciler olacak. Bir kısmı dersleri anlamakta normal olarak zorlanacak. Bu durum çocuğun sınıf arkadaşları tarafından da damgalanmasına, dalga geçilmesine neden olacak. Çünkü ay farkı küçümsenecek bir durum değildir. 3 ay 6 ay çok şey ifade eder” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim