• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 24 °C

Türk yazılım ihracatında 10 milyon dolarlık rekor

Türk yazılım ihracatında 10 milyon dolarlık rekor
Esim Yazılım ve Microsoft, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 10 milyon dolarlık anlaşmayı imzaladı. Esim'in ödüllü ürünü OTOMATIP Malezya, Endonezya ve Brunei Sultanlığı'ndaki hastanelerde kullanılacak.

Esim Yazılım ve Microsoft, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 10 milyon dolarlık anlaşmayı imzaladı. Esim'in ödüllü ürünü OTOMATIP Malezya, Endonezya ve Brunei Sultanlığı'ndaki hastanelerde kullanılacak.

Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS) ve Otomasyonu konusuna yoğunlaşan ve Microsoft'un 2007 yılı en iyi gelişen iş ortağı seçtiği Esim Yazılım, vardığı anlaşma ile bugüne kadar bütün Türk yazılım firmalarının bir yılda yaptıkları toplam ihracatının üçte ikisini OTOMATIP (HBYS) ile tek başına gerçekleştirmiş olacak. Esim Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Esim, "Malezya, Endonezya ve Brunei Sultanlığı'ndaki hastanelere hakim olan sistem entegratörü Innovision bizi inceledi ve müşterileri için en uygun yazılıma sahip olduğumuzu gördü" dedi. Esim, "Yurtdışında ofisler açacağız. Yemen, Libya, Sudan ile görüşmelerimiz var. Avrupa ülkelerinden de talepler var. İleri bir teknolojiye sahibiz. İki yıl içinde hastane yazılımı alanında dünyada parmakla gösterilen üç firma arasına girmaceğiz ve 100 milyon dolar ciro yapacağız" dedi.

GERÇEK DEĞERİMİZİ BULDUK

Esim, Türkiye'de özel sektör hastanelerinin yazılıma değer vermediğini, bu yüzden devlet hastaneleri ile yurt dışı pazarlara ağırlık verdiklerini kaydetti. Dünya yazılım harcamalarının 2005 yılında 600 milyar dolar seviyesini aştığını, 2006 yılında ise 700 milyar dolar seviyesini ulaştığını vurgulayan Esim sektörün bu müthiş büyümesinin getirdiği fırsatlardan Türkiye'nin hak ettiği payı alamadığını söyledi. 2,3 trilyon euroluk dünya bilişim pazarının yüzde 25'ini oluşturan yazılım sektörünün dünyadaki eğilimlerin ortaya çıkartılması gerektiğini belirten Esim, “Yazılım ihracatımızın sadece 15 milyon dolar. Herkesi bu dramatik gerçeği düşünmeli” dedi. Microsoft'un "NET" teknolojisi ile üretilen WEB Tabanlı OTOMATIP (HYBS) Hastane Yönetim Bilgi Sistemi Yazılımı, her türlü uygulamaya entegre olabilen esnek ve geliştirilebilir bir ürün. Yazılımın en iyi yanı ise sisteme katılan her yeni birim için müşterilerine ek bir lisans maliyeti çıkarmaması.

 

Her yere baktık en iyisi Türkiye

Esim Yazılım ile anlaşma imzalayarak en az 10 milyon dolarlık yazılım ürünü almayı taahhüt eden Malezyalı sistem entegratörü Innovision, öncelikle portföyünde bulundurduğu Malezya, Endonezya ve Brunei Krallığı'ndaki hastahanelerde sistemi uygulayacak, daha sonra da diğer Asya Pasifik ülkelerindeki hastahanelere ürünün entegrasyonu için çalışacak. Toplantıda konuşan Innovision Uluslararası Ticari Operasyonlar Direktörü Mohammed Nasır, bölgedeki hastahaneler için Amerika, Avustralya ve Hindistan gibi yazılım ihraç eden ülkelere gittiklerini ve kapsamlı bir araştırma yaptıklarını belirterek, “En iyisinin Türk yazılımı olduğunu gördük" dedi.

 

Türkiye'nin bilişimle kalkınacağını söylemiştik

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan da yazılım ihracatı anlaşmasının Türkiye'nin bilişimle kalkınacağı yolundaki görüşülerinin doğruluğunu bir kez daha ispatladığını belirterek, "Ülkemizin yazılım ihracatı ile bilişimde dünya çapında söz sahibi olması mümkündür. Esim Yazılım gibi başarılı iş ortaklarımız ve dinamik, bilişim teknolojileri ile tanışık gençlerimiz bu potansiyeli ortaya çıkaracaklardır. Bulgaristan'ın bile tek başına 300 milyon dolarlık yazılım ihracatı yaptığı günümüzde bizim 15 milyon toplam yazılım ihracatımızın olması oldukça düşündürücüdür. Türkiye bilişimde de evrensel başarılara imza atması gerekir" dedi.

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim