• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye estetik operasyonlarda ilk 5'te yer alıyor

Türkiye estetik operasyonlarda ilk 5'te yer alıyor
En çok hasta Almanya, İngiltere ve İsviçre'den geliyor.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Demirdöver: "Hem kaliteli hekimlerce hem de daha uygun fiyata ameliyat edilmek için Türkiye'yi tercih ediyorlar"

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver, Uluslararası Estetik Cerrahi Derneğinin (ISAPS) son raporuna göre Türkiye'nin estetik cerrahi ve işlemlerde en çok tercih edilen 5. ülke olduğunu, en fazla hastanın da Almanya, İngiltere ve İsviçre'den geldiğini söyledi.

Demirdöver, AA muhabirine Uluslararası Estetik Cerrahi Derneğine (ISAPS) üye plastik cerrahlara gönderilen anket formu sonuçlarından oluşan "Global Survey" raporuna göre Türkiye'nin 2020 yılında en fazla estetik operasyon ve işlem yapılan ilk 5 ülke arasına girdiğini, Kovid-19 sürecinde yakalanan bu başarının devam ettiğini belirtti.

ISAPS'ın 2022 raporuna göre de Türkiye'nin 1 milyon 97 bin 54 işlem ve operasyona ulaşarak 5. sıradaki yerini koruduğunu dile getiren Demirdöver, turizm sezonunda liposuction (yağ aldırma) ve meme büyütme, kış aylarında ise karın germe ya da meme küçültme ameliyatlarının daha fazla yapıldığını ifade etti.

Avrupa'nın en uzak noktasından bile 4 saatlik uçuşla Türkiye'ye gelinebildiğini belirten Demirdöver, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada hem estetik işlemler hem de estetik cerrahi müdahalelere baktığımızda en fazla yapıldığı 5'inci ülke Türkiye. ABD, Brezilya, Japonya ve Meksika'nın ardından Türkiye geliyor. Türkiye'de plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahinin çok iyi bir şekilde uygulandığı tüm dünyada biliniyor. Bu nedenle de ülkemize estetik işlemler için çok sayıda sağlık turizmi hastası gelmekte. Türkiye'yi tercih etmelerindeki en önemli etken, kaliteli plastik cerrahlarımız olduğunu biliyor olmaları. İkincisi otelcilik hizmetlerimizin üst düzey olduğunu biliyorlar, bu kalitedeki otelleri Avrupa'da benzer fiyatlara yakalayabilmeleri mümkün değil. Üçüncü olarak döviz kuru avantajı var. Hem kaliteli hekimlerce hem de daha uygun fiyata ameliyat edilmek için Türkiye'yi tercih ediyorlar. Türk Hava Yollarının da çok sayıda sefer sağlıyor olması ayrı avantaj. Avrupa yaşlı bir nüfus, estetik işlemlere ihtiyaç fazla oluyor."

- Yüzde 28,7'si yurt dışından gelen hastalar

Demirdöver, Türkiye'de en fazla yapılan cerrahi işlemlerin liposuction, burun estetiği ve meme büyütme olduğunu, cerrahi olmayan işlemlerde ise botoks, hyaluronik asit uygulamaları ve epilasyon uygulamalarının öne çıktığını söyledi.

Rapora göre Türkiye'de yapılan estetik cerrahi ve işlemlerin yüzde 28,7'sinin yurt dışından gelen hastalara yapıldığını kaydeden Demirdöver, bu konuda da Almanya, İngiltere ve İsviçre'nin en fazla konuk ağırlanan ülkeler olduğuna işaret etti.

Demirdöver, estetik işlemlerde önemli pay sahibi olan saç ektirme işleminde ise kayıt dışılığın çok fazla olduğunu, ankete yansıyan rakamların gerçeğin yüzde 10'unu dahi yansıtmadığını düşündüklerini ifade etti.

- İngiliz hastaların doğru adreslere ulaşması için protokol

Türkiye'nin sağlık turizmi hedefleri içinde estetik işlem ve operasyonların önemli payının bulunduğunu, sağlanan başarıyı sürdürülebilir kılmak için çalıştıklarını dile getiren Demirdöver, sektörde yetkinliği bulunmayan kişilerin estetik işlemler yapmasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu konuda İngiliz Plastik Cerrahi Derneği ile protokol imzaladıklarını anlatan Demirdöver, "İngiliz vatandaşlarının Türkiye'de sağlık turizmi için doğru adreslere nasıl ulaşması gerektiği konusunda çalışma başlattık. Türk ve yabancı hastaların doğru hekimle buluşabilmesi için bir internet sitesi oluşturduk. Estetik işlemler doğru hekimle doğru bölgeye ve doğru miktarda yapıldığı zaman problem olmuyor. Türkiye'de 1600 plastik cerrah var. Plastik cerrah olmadığı halde kendisini o şekilde tanıtan pek çok hekim mevcut." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim