• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye, Kırcaali Belediyesine mobil sağlık istasyonu hibe etti

Türkiye, Kırcaali Belediyesine mobil sağlık istasyonu hibe etti
Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilk yardıma koşan ülkelerden biri olan Bulgaristan’a teşekkürlerini sundu.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Sekizkök: “Deprem bölgelerimize ilk giden ekipler Bulgaristan’dandı, en acil ihtiyaçları gönderen sizlerdiniz”

Kırcaali Belediye Başkanı Aziz: “Türkiye’ye gönderdiğimiz her yardımın üzerine gözyaşlarımız dökülmüştür”

Büyükelçi Sekizkök, Bulgaristan’da ilk yardım kampanyasını organize eden Türk ve Müslümanların yoğun olarak yaşadıkları, ülkenin güneydoğusundaki Kırcaali şehrini ziyaret ederek bölgeye hizmet edecek bir mobil sağlık istasyonu hibe etti.

Sekizkök, törende yaptığı konuşmasında, “Deprem bölgelerimize ilk giden ekipler Bulgaristan’dandı, en acil ihtiyaçları gönderen sizlerdiniz.” dedi.

Bulgaristan’dan yapılan parasal yardımın yanı sıra 200’ü aşkın tırla ilk yardım malzemelerinin yollandığını belirten Sekizkök halkın aynı heyecanla yardımlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla belediyesine hediye edilen aracın aslında Bulgaristan’da benzeri olmayan, “seyyar bir hastane olduğunu” söyledi.

Kırcaali’den Türkiye’ye yollanan yardımın, “halkın yüreğinden geldiğini”, ancak üzerine dökülen gözyaşları ile gönderildiğini anlattı.

Aziz, "Bize gelen bazı insanlar kendi emeklilik maaşlarını getirip bağışta bulunmuştu." diye konuştu.

Hasan Aziz, hibe edilen mobil sağlık istasyonunun 7 belediyeden oluşan Kırcaali’ye bağlı 117 yerleşim yerine hizmet vereceğini bildirdi.

Bulgaristan’da Kırcaali merkezli yapılan en büyük yardım kampanyasına katkı sağlayan taşımacılık şirketlerine teşekkür eden Aziz, "Devletin elinin ulaşamadığı yerlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi var." ifadesini kullandı.

- HÖH Genel Başkanı Karadayı

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, mobil sağlık istasyonunun Kırcaali belediyesine hibe edilme törenine katılarak, partisinin tüm yerel örgütlerinde en az 1500 kişilik personelini yardım toplamak için seferber ettiklerini anlattı.

Özveri ile çalışan ekipleriyle gurur duyduklarını dile getiren Karadayı, "Partimiz, yardım kampanyasını organize etti, ancak bu kampanyaya köken ve din bakılmaksızın tüm Bulgaristan halkı katıldı." dedi.

Karadayı, "Biz deprem sonrası Türkiye’nin yanında olduğumuzu gösterdik. Türkiye ise bugün, hibe ettiği mobil sağlık istasyonu ile bizim yanımızda olduğunu gösterdi." diye konuştu.

Bulgaristan, deprem sonrası Türkiye’ye kurtarma ekipleri yollayan ve yardım toplayan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olmuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim