• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye, saç ekiminde dünyanın merkezi oldu

Türkiye, saç ekiminde dünyanın merkezi oldu
Türkiye'deki saç ekim kliniklerinin son yıllarda ileri teknolojileri yakından takip ederek Avrupalı hastaları kendine çekmeyi ...

Türkiye'nin, saç ekiminde dünyanın merkezi olduğu belirtildi. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Tuğrul Maral, Türkiye'deki saç ekim kliniklerinin son yıllarda ileri teknolojileri yakından takip ederek Avrupalı hastaları kendine çekmeyi başardığını belirtti.

Medical Park halka arz ve hisse satışı için yetki verdi

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Tuğrul Maral, saç ekim sektörünün son yıllarda gelişen sağlık turizmine önemli katkı sağladığını söyledi. Gerek Avrupa'da gerek Arap ülkelerinden binlerce hastanın her yıl saçlarını ektirmek için Türkiye'yi tercih ettiğini belirten Tuğrul Maral, Türkiye'nin saç ekiminde dünya merkezlerinden biri haline geldiğini ifade etti. Türk doktorların Teknolojide ve tıpta yaşanan son gelişmeleri yakından takip ettiğini dile getiren Maral, "Türk doktorlar, saç ekiminde geliştirdikleri yöntemler ile dünyanın dört bir yanından hastaların saç ekimi için Türkiye'yi tercih etmesini sağlıyor" dedi.

Kendisinin uzun çalışmalar sonrası yeni bir saç ekim yöntemi geliştirdiğini belirten Maral, şunları söyledi: "Bu teknik ile başın arka bölgesinde bulunan saç kökleri mikro delici uçlar ile alınarak saç çıkmayan bölgeye ekiliyor. Başın arka kısmından alınan bu saçlar genetik olarak dökülmeye karşı dayanıklı oldukları için de bir daha kişinin saçları asla dökülmüyor. Mikrofue yöntemi klasik Fue yönteminin daha hassas ve gelişmiş versiyonu. Bu yöntemde saç kökleri ameliyat mikroskobuyla büyütülerek görülüyor ve başın arkasında bulundukları grup yapıları korunarak alınıyor. İşlem son derece hızlı yapılıyor ve eskiden 3-4 günde bitirilebilen saç ekimi 5-6 saatlik tek bir seansta bitirilebiliyor. Kullanılan mikro uçlar o kadar hassas ki, bu yöntem sayesinde bir seansta 10-12 bin saç kökü greftler şeklinde alınıp dökülen ön kısımlara ekiliyor. Saçların alındığı ve ekildiği bölgeler iki gün içinde iyileşiyor ve başın içinde hiçbir iz olmuyor. Kişi saçsızlık ve saçsızlığın yol açtığı psikolojik sorunlardan bir gün içinde kurtuluyor."

AVRUPA'DAN DAHA BAŞARILIYIZ

Dr. Maral, saç ekiminin ülkemizde Avrupa'ya göre çok daha başarılı bir şekilde uygulandığını, bunun için Avrupa'dan bir çok hastanın Türkiye'yi tercih ettiğini belirtti. Özellikle kullandıkları yeni teknik sayesinde Avrupa'dan çok fazla sayıda hastanın Türkiye'ye gelerek saç ektirdiğini belirten Maral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi en çok Alman hastalar tercih ediyor. Almanları İngilizler, Fransızlar ve diğer Avrupa ülkeleri izliyor. Ayrıca Avrupa'da yaşayan Türkler de tercihini ülkelerinden yana kullanıyor. Hastaların çoğu operasyon sonrasında tatilini Türkiye'de yapıyor. Ülkemizin gelişen sağlık turizminde yer edinmesi ve özellikle Doğu Avrupa, Uzakdoğu ülkeleriyle rekabet edebilmesi için en önemli husus ameliyat sonuçlarının çok başarılı olması. Güvenilir ve dürüst çalışan saç ekim kliniklerinde elde edilen başarılı sonuçlar uzun vadede ülkemizin sağlık turizminde ilk sırada olmasına büyük katkı yapacaktır. Aksi takdirde rekabet şansımız olmaz."

Tıp merkezlerini hastaneye dönüşmeye zorlamak doğru mudur?

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim