• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye, sağlık turizminde de cazibe merkezi olmaya başladı

Türkiye, sağlık turizminde de cazibe merkezi olmaya başladı
Yılın ilk 5 ayında 360 bin kişi saç ektirme ve estetik yaptırmak için Türkiye’yi seçti. Avrupalılar liposuction, burun ameliyatı, diş beyazlatma ve yüz germe Araplar ise güzelleşmek, incelmek saç sakal ekimi için geliyor.

Yılın ilk 5 ayında 360 bin kişi saç ektirme ve estetik yaptırmak için Türkiye’yi seçti. Avrupalılar liposuction, burun ameliyatı, diş beyazlatma ve yüz germe Araplar ise güzelleşmek, incelmek saç sakal ekimi için geliyor.

Türkiye'de estetik turizmi yükselişe geçti. Yüksek konaklama ve personel standartları, dünyaca kabul görmüş FDA ve CE onaylı cihazlar, Türk hekimlerinin başarısıyla birleşince Sağlık Turizmi sürekli yükselen bir ivme kazandı. Özellikle son 10 yılda gösterilen başarılar ardından Amerika ve Brezilya'dan sonra Türkiye sağlık turizminin parlayan yıldızı oldu. Artan ilgi sonucu sektör giderek gelişiyor ve ülkeye hem döviz hem prestij kazandırıyor. Geçen yıl ortalama 350 bin kişi sağlık turizmi için Türkiye'ye geldi. 2011 yılının ilk 5 ayında ise bu rakam 360 bine çıktı.

2-3 HAFTA KALIYORLAR

Yabancıların başta burun estetiği ve meme estetiği olmak üzere çeşitli cerrahi ameliyatlar için kendilerine başvurduğunu söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir bazı ülkelerden gruplar halinde hastaların gelip operasyon geçirdiğini 8-15 gün kadar tatil de yapıp ülkesine döndüklerini belirtti. Özdemir; "Ortadoğu'dan giderek artan sayıda hastamız oluyor, hatta siyasi problemler olmasa bu sene ciddi bir sağlık turizmi patlaması yaşıyor olabilirdik. Kalma süresi daha çok yapılan estetik operasyonun içeriğiyle ilgili. İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Yunanistan'dan gelenler kültürel geziler ve alışveriş yapıyor. Orta Doğu Arap ülkelerinden gelenler ise hem tatil hem alışveriş yapıyor. Bazı ülkelerden gelenlerde ticaret yapmak arzusu da var."

SAÇ EKİMİNDE FİYAT İKİNCİ PLANDA

Saç ekimi ve estetik operasyonlarıyla ilgili yurt dışından yoğun bir talebin olduğunu doğrulayan Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, "Saç ekimi için Almanya, Hollanda, İngiltere, Danimarka, Belçika, Fildişi, İsveç'ten gelen hastalarımız var. Saç ekiminde fiyat avantajından çok kullanılan tıbbi cihazlar ve yöntemler onların ilgisini çekiyor. Çünkü yurt dışında bu cihazlar az sayıda kullanılıyor. Estetik operasyonlarda ise fiyat avantajı daha ön plana çıkıyor. Fiyatlar da kimi zaman Avrupa'dakinin 10'da birine kadar düşüyor. Türkiye'ye kaçan hastayı önlemek için özellikle Almanya ve Hollanda'da doktorlar sıklıkla indirimli kampanyalar düzenliyor" dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8100 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim