• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye'de 'İnkontinans' hastalığı yaygınlaşıyor!

Türkiye'de 'İnkontinans' hastalığı yaygınlaşıyor!
Hayat Kimya Medikal Pazarlama Müdürü Nilay Özyurt “İnkontinans, ülkemizde 50 yaş üstü her 10 erkekten birinde ve 35 yaş üstü her 4 kadından birinde görülüyor...

Hayat Kimya Medikal Pazarlama Müdürü Nilay Özyurt “İnkontinans, ülkemizde 50 yaş üstü her 10 erkekten birinde ve 35 yaş üstü her 4 kadından birinde görülüyor. Diğer taraftan Türkiye’de inkontinans (idrar tutamama) yaşayan yaklaşık 5 milyon kişi var ve bu rakam 2050 yılında 2 katına çıkarak toplam nüfusun %10’unu oluşturacak.”

Yaşlılar Haftası’nda Joly ile ‘İnkontinans’ hastalığının yaygınlığına dikkat çekiyor

Yetişkin bezi kategorisine Joly ile hızlı bir giriş yaparak tüketicilere ilk kullanımdan sonra tercih ettikleri bir marka sunan Hayat Kimya, Yaşlılar Haftası’nda bir kez daha İnkontinans (idrar tutamama) hastalığının Türkiye’deki yaygınlığına dikkat çekti.

Hayat Kimya Medikal Pazarlama Müdürü Nilay Özyurt inkontinans ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’de inkontinans (idrar tutamama) yaşayan yaklaşık 5 milyon kişi var ve bu rakam 2050 yılında 2 katına çıkarak toplam nüfusun %10’unu oluşturacak. Şu anda yetişkin bezi kullanım oranı çok düşük, yalnızca %5. Kişiler idrar tutamama sorunlarını saklıyor, doktora bile gitmiyor. İnkontinans ülkemizde 50 yaş üstü her 10 erkekten birinde ve 35 yaş üstü her 4 kadından birinde görülüyor.”

Özyurt; “Tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine en iyi çözümlerle karşılama amacımız çerçevesinde yapılan araştırmalarda gördük ki birçok kişi pazarda hijyenik, tek kullanımlık ürünler olduğunu bilmiyor. Çoğu hasta bu durumdan utandığı için doktora bile başvurmuyor, çevresi ile paylaşmıyor. Oysa ki günümüzde pek çok tedavi yöntemi ile bu hastalığın üstesinden gelmek mümkün. Hatta yetişkin bezleri yerine bebek bezi, hijyenik ped ya da pamuk kullanımı ne yazık ki oldukça yaygın. Bizim misyonumuz tüketicileri bilinçlendirip onlara pazarda şimdiye kadar yapılmış en kaliteli ürünleri sunarak sağlıklı ve özgüven içinde yaşamalarını sağlamak. JOLY esnek belbantlı yetişkin bezi, pazarın en emici ürünü olmasının yanı sıra dermatolojik olarak Alman Dermatest Kurumu tarafından onaylı. Bağımsız tüketici paneli sonuçlarına göre tüketicilerin %92’si, JOLY esnek belbantlı yetişkin bezini düzenli kullandığı ürüne göre daha fazla beğendi” dedi. Özyurt, Joly ürün gamı altında emici külot, kadın&erkek mesane pedleri ve yatak koruyucu örtü yer aldığını sözlerini ekledi. 

JOLY, SGK geri ödeme kapsamında! 

Özyurt sözlerine şu şekilde devam etti “JOLY, SGK’dan geri ödeme kapsamında. Günde 60 kuruştan 4 adet yetişkin bezi bedeli kurum tarafından geri ödeniyor. Tüketicilerin büyük çoğunluğu bundan haberdar değil. Sadece %53’ünün bu konu hakkında bilgisi var, bilgisi olanların da yalnızca %30’u geri ödemeden faydalanıyor. Hayat Kimya olarak tüm kullanıcılarımızı bu haklarından haberdar etmeyi görev bildik, bu nedenle ambalajlarımızın üzerinde bile bunu vurguluyoruz. Konuyla ilgili daha başka bilinçlendirme çalışmaları da yapacağız.”
 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3740 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim