• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye’den İran’a Sağlık Yardımı: 3 TIR Tıbbi Malzeme Yola Çıktı

Türkiye’den İran’a Sağlık Yardımı: 3 TIR Tıbbi Malzeme Yola Çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ilaç, tıbbi cihaz ve sarf malzemeleri yüklü 3 TIR insani yardım, İran’a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’nin “önce insan” anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, ihtiyaç sahibi ülkelere destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Memişoğlu, “İyilik medeniyetinin temsilcileri olarak, şifa bekleyenler için tüm imkanlarımızı seferber etmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

3 TIR yardım malzemesi gönderildi

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İran’a 3 TIR (60 palet) insani yardım gönderildiği bildirildi.

Mart ayı sonunda Mohammed Habibollahzade ile yapılan görüşmeler sonrası İran’ın sağlık alanındaki ihtiyaçlarının belirlendiği ve buna göre hazırlık yapıldığı kaydedildi.

Türkiye genelinde başta Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Erzincan olmak üzere birçok ilden temin edilen malzemelerin kısa sürede toplanarak sevk edildiği belirtildi.

Kritik tıbbi cihazlar da yer alıyor

Hazırlanan yardım kapsamında 200’ün üzerinde koli oluşturulurken, 70 kalem ilaç, 33 kalem tıbbi sarf malzemesi ve 240 kalem tıbbi cihaz gönderildi.

Sevkiyatta; röntgen, ultrason, ventilatör, EKG cihazı, defibrilatör, aspiratör, infüzyon pompası ve hasta başı monitör gibi hayati öneme sahip ekipmanların yer aldığı aktarıldı.

Bunun yanı sıra tansiyon aletleri, sıcaklık ölçerler ve serum askıları gibi temel sağlık ekipmanları da yardım listesine dahil edildi.

Bölgesel dayanışma vurgusu

Açıklamada, Türkiye’nin sağlık alanındaki güçlü altyapısını yalnızca kendi vatandaşları için değil, ihtiyaç duyan diğer ülkeler için de seferber ettiği vurgulandı.

Yetkililer, bu tür yardımların bölgesel dayanışmayı güçlendirdiğini ve sağlık hizmetlerine erişimi artırmada önemli rol oynadığını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim