• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye'nin en büyük hastanesi İkitelli'ye yapılacak

Türkiye'nin en büyük hastanesi İkitelli'ye yapılacak
Başbakan Erdoğan "Devlet halkını mağdur etmeyecektir" sözünü verdi.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, "Sosyal bir hukuk devletinde halkını devlet mağdur etmeyecektir;

Başbakan Erdoğan "Devlet halkını mağdur etmeyecektir" sözünü verdi.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, "Sosyal bir hukuk devletinde halkını devlet mağdur etmeyecektir; Bedeli ne olursa olsun" dedi.

Erdoğan, Etiler Dünya Göz Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, "devlet olarak artık biz bir ayağı oluşturduk. Nedir o? Sadece devlet bu işleri yapmayacak. Devlet, özel ve vakıf sektörü bu işin içinde olacak. Üçlü ayak olarak bu yatırımlara girmemiz halinde, inanıyorum ki ülkenin en fakiri de garip gurebası da Dünya Göz Hastanelerinden hizmet alabilecek" şeklinde konuştu.

Batılı yapıyorsa biz de yaparız

Erdoğan, "Hedefimiz şu; Bu ülkede herhangi bir sosyal güvence kartı elinde olsun olmasın biri doğum mu yapacak, hemen istediği hastaneye gidecek, orada bu çocuk İnşallah dünyaya gelebilecek. 18 yaşına kadar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakacak. Bunu batılı yapıyor da Türkiye Cumhuriyeti niye yapmasın?" dedi.

Sağlığın, hükümet olarak en çok üzerinde durdukları konu olduğunu belirten Erdoğan, "Yola çıkarken bunun sözünü verdik. 'Önce eğitim, sonra sağlık, sonra adalet, sonra emniyet' dedik. Bunu başarmaya mecburuz. Çünkü bunlar devrim niteliğinde düzenlemeler" şeklinde konuştu.

"Herkese belki Tayyip Erdoğan ulaşamayabilir" diyen Erdoğan, "Onun için bazen söylüyorum, yazılı ve görsel medyamız da bizi bu konuda dalgaya alıyor. Ben de diyorum ki, Gerekirse benim valim, kaymakamım, il sağlık müdürüm, atlayacak arabasına, nerede acaba rahatsız bir hasta var, onunla teke tek ilgilenecek. Kim adına, Başbakan adına ilgilenecek, bunu takip edeceğiz" dedi.

"Türkiye'nin en büyük hastanesini yapacağız"

Erdoğan, "En büyük sağlık kenti İstanbul'da Atatürk Stadının yanında, İkitelli'de 1 milyon 400 bin metre karelik alanda Türkiye'nin en büyük hastanesini kuracağız. Şu anda projesi hazırlanıyor" diye konuştu.

Bunun Ankara'da da aynı şekilde yapılacağını, iki ayrı yerde arazi tespitlerinin yapıldığını, proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Erdoğan, İstanbul'un Anadolu yakasına da yine büyük bir hastane kuracaklarını bildirdi.

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim