• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye'nin ilaç endüstrisi uluslararası fuarda tanıtıldı

Türkiye'nin ilaç endüstrisi uluslararası fuarda tanıtıldı
-Paris'te düzenlenen dünyanın en büyük ve kapsamlı ilaç fuarındaki Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu'nun yer aldığı stantta Türkiye'nin ilaç endüstrisinin tanıtımı yapıldı.

SELMA BIYIKLI ADABAŞ- Türkiye ilaç endüstrisi, Paris'te düzenlenen dünyanın en büyük ve kapsamlı ilaç fuarında tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, 7-9 Ekim tarihlerinde Paris'te düzenlenen "CPhI Worldwide" fuarında, Türkiye'nin tanıtım standı da yer aldı.

Dünyanın en büyük ve kapsamlı ilaç fuarındaki stantta, Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu ile İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) tarafından koordinasyonu yürütülen Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu ortaklaşa yer aldı.

"CPhI Worldwide" fuarında "Global Oyuncu Olarak Türkiye İlaç Endüstrisinin Dinamikleri" başlıklı panel de düzenlendi.

İlaç sektörünü temsil eden çok sayıda yerli ve yabancı katılımcının izlediği Türkiye panelinde, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Hakkı Gürsöz, Türkiye sağlık sistemi reformlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlığın herkes için temel bir insan hakkı olduğunu belirten Gürsöz, Türkiye'nin, bunu özümseyen ve yaptığı tüm işlerin merkezine insanı koyan bir yaklaşımla sağlık sistemini analiz ederek, sorunlara odaklanan kapsamlı bir reform paketiyle "Sağlıkta Dönüşüm Programı" hazırlayarak hayata geçirdiğini anlattı.

Gürsöz, bu programla 12 yılda eşine az rastlanır şekilde halkın sağlık düzeyinin yükseldiğini ve memnuniyetin arttığını dile getirerek, en önemli görevlerinin, mevcut kazanımların korunarak kararlılıkla 2023 hedeflerine yürümek olduğunu belirtti.

-Türkiye'nin hedefleri

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Turgut Tokgöz de paneldeki konuşmasında, ülkenin ilaç endüstrisinin, uzun yıllara dayanan uluslararası kalite standartlarında üretim deneyimine sahip olduğunu söyledi

Kaliteli insan gücü ve yüksek teknolojisiyle gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek potansiyele sahip ürünlerin, 150'den fazla ülkeye ihraç edildiğini anlatan Tokgöz, dünyanın önde gelen ilaç üreticilerinden ve ihracatçılarından biri konumuna gelmeyi ve Ar-Ge yetkinliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

- CPhI Worldwide Fuarı nedir?

Dünyanın en önemli ilaç fuarı CPhI Worldwide, senede bir kez Avrupa'nın değişik ülkelerinde düzenleniyor.

Organizasyona yaklaşık 140 ülkeden 35 binin üzerinde ziyaretçi katılıyor ve 2 bin 500 stantta tanıtım yapılıyor.

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim