• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye'nin ilk 'akıllı hastanesi'

Türkiye'nin ilk 'akıllı hastanesi'
Antalya’nın Kepez ilçesinde yaklaşık 75 milyon lira maliyet ile yapılan Türkiye’nin ilk ‘Akıllı Hastanesi’ Kasım ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaklaşık 75 milyon lira maliyet ile yapılan Türkiye’nin ilk ‘Akıllı Hastanesi’ Kasım ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

Hastanede uzak yerlerde bulunan hasta yakınları, internet ortamından hastaları izleyebilecek ve hasta hakkında bilgi alabilecek. Engelli vatandaşlar ise yönlendirme levhaları ile tedavi alanlarına ulaşabilecek. Antalya’nın Kepez ilçesinde yapımını tamamlanan Türkiye’nin ilk ‘Akıllı Hastanesi’ olma özelliği taşıyan Kepez Devlet Hastanesinin, Kasım ayı içerisinde hizmete açılması bekleniyor. 75 milyon lira maliyet ile yapılan 300 yataklı hastanede 10 çift yatak, 98 tek kişilik oda, 72 yoğum bakım yatağı ve 12 ameliyat ünitesi bulunuyor. Hastanede hasta ve hasta yakınları için 8 adet yürüyen merdiven inşa edildi. Görme engellilere büyük kolaylık sağlayacak hastanede, görme engelliler için tüm zemin katlarda yürüme bantları, işitme engelli hastaların doktorlar ile iletişim kurmak için işitme işaret dilinden anlayan personeller bulunacak. Diğer taraftan yoğun bakım ünitesi içerisinde bulunan kameralar ile hasta yakınları, hastanede bulunan yakınlarını kameradan izleme imkanı bulacak. Öte yandan hastanede bütün işlemler elektronik ortamda gerçekleşecek. Antalya’nın en büyük onkoloji merkezi de Kepez Hastanesinde kurulacak. Yanık tedavi merkezinin de olacağı hastanede anjiyo ve açık kalp ameliyatları da yapılabilecek.

"Artık bu filmlerin konularının değişmesi kanaatindeyiz"

Kasım ayı içerisinde açılması beklenen hastanede son gelişmeleri basın mensupları ile paylaşan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, "15 yıl önce izlediğimiz Türk filmlerinin konusu sağlıktı. Çok zor durumda olan hastalar konu ele alınırdı. Zor şartlarda doğum yapan bir anneyi ele konu alırlardı. Gelinen noktada tedavi için yurt dışına gitmenin yollarını arayan birçok insanın Türkiye’ye geldiğini görüyoruz. Hem tatil yapıyor hem de tedavi oluyor. Artık bu filmlerin konularının değişmesi kanaatindeyiz. Yurt dışına giden hastaların konu alındığı değil yurt dışından gelen hastalar konu ele alınsın. Sağlığa erişim, engelli koşu yapmak gibi bir şeydi. Çünkü işçilerin gittiği memurların gittiği hastaneler ayrıydı. Birisinin ilaç aldığı yerden birisi alamazdı. SGK hastaların gittiği hastaneler rezalet içerisindeydi" dedi.

"Son 2 yıl içerisinde Antalya’ya bir çok sağlık merkezi yapıldı"

Sağlık alanında eski usullerin kalktığını belirten Samani, "Bunlar sağlıkta bir devrim niteliği taşıdı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bebek ölümleri, anne ölümleri hepsinin iyileştiğini görüyoruz. Şimdiki hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforunda. Son 2 yıl içerisinde Antalya’ya bir çok sağlık merkezi yapıldı. Aksu’da 300 yataklı bir hastane yapmayı düşünüyoruz. Antalya’da toplam yatak kapasitemiz 3 bin 11 iken bunu 5 bin 296 yatak kapasiteli hale getirdik. Yoğun bakım ünitesi 802 oldu. Diyaliz ünitesi ise 141’den 441’ye yükselttik. Bu ay içerisinde hastanemiz hizmet vermeye başlayacak" ifadelerini kaydetti.

"Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi burada yapıldı"

Antalya’ya 14 yılda 18 milyar sağlık yatırımı yapıldığını ifade eden AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise, "Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi burada yapıldı. Biz vekiller olarak iş bölümü öngördük. Belli başlı kurumlar ile yatırımlara ön ayak oluyorlar" açıklamasında bulundu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de hastanenin 20 yıl önce yapılmasının bir rüya olduğunu kaydederek, "Bu gayretler neticesinde Türkiye’de ilk akıllı hastaneyi armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2009 yılında göreve geldiğimizde birçok sorunu vardı. Bunlar için yeni vizyonlar oraya koyduk. Sağlıkla ilgili önemli yatırımlar yaptık. Kepez’de Antalya’nın gurur duyacağı sağlık kuruluşları açılıyor. Antalya’yı sağlık merkezi olması yolunda hızla ilerliyoruz" dedi.

"İnternet ortamından hasta yakınları hastaları hakkında bilgi alacak"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ise şu bilgileri paylaştı: "Sağlıkta dönüşüm programının 2017 yılından itibaren başlayacak. Dünyaya örnek gösterilen bir dönüşüm programı oldu. Bu ilk dijital hastanedir. Bir engelli vatandaşımız hastaneye geldiği zaman ilk andan itibaren ona yönelik tüm yönlendirme tabelalar ile istediği alana gidecek. Siyasi destekler olmadan bu işler bu kadar hızlı olmaz. Alanya’daki hastanemizde bu yıl sonuna doğru hasta kabulüne başlayacağız. Hastalarımız için akıllı ilaç sistemi olacak. internet ortamından hasta yakınları hastaları hakkında bilgi alacak."

Konuşmaların ardından AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, hasta odalarını ve tedavi ünitelerini gezerek Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Adil Gökmen’den bilgi aldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim