• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Türkiye'nin konuştuğu doktor o anları anlattı

Türkiye'nin konuştuğu doktor o anları anlattı
Elazığ'da yaşanan 6,8'lik deprem anında doğum ile ölüm korkusu aynı anda yaşandı. Doğum gerçekleştiren Nilay doktor o anları anlattı

Elazığ'da yaşanan 6,8'lik deprem anında doğum ile ölüm korkusu aynı anda yaşandı. Deprem anında çekilen görüntülerde Malatya'da özel bir hastanenin doğumhanesinde deprem anında yenidoğan bebeğin sağlık kontrollerini yapan sağlık çalışanları yer alıyor. Sağlık çalışanlarının o anlardaki soğukkanlılığı ise görüntülere böyle yansıdı.

Deprem anında çekilen görüntülerde Malatya'da özel bir hastanenin doğumhanesinde deprem anında yenidoğan bebeğin sağlık kontrollerini yapan sağlık çalışanları yer alıyor.

Görüntülerde sağlık çalışanlarının soğukkanlılığı dikkat çekmişti.

Doğum gerçekleştiren Nilay doktor o anları böyle anlattı:

"Dün doğumu gerçekleştirdiğimiz anda deprem meydana geldi. Anneyi ve bebeği bırakıp bir yere gidemezdim. Hem annenin hem de ekibimizin güvenliği ve sağlığı için sakin kalıp panik oluşmasına izin vermedim. Şu an annenin de bebeğin de sağlık durumu çok şükür iyi. Allah bir daha kimseye böyle bir deprem yaşatmasın."

"KAÇMAYI DÜŞÜNMEDİM"

Malatya’da özel bir hastanenin doğum hastanesinde deprem anında yaşananlar sosyal medyada günün konusu oldu.

Ferdi Durdu’nun haberine göre, Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8’lik deprem Malatya’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. O anlarda ise özel bir hastanenin doğumhanesinde yaşananlar ortaya çıktı. Doğum ekibi, doğumu gerçekleştirdikten sonra depreme yakalandı. Anne ve bebeğini koruyan ekip, o anlarda hem mutluluk hem de korku yaşadı.

Doğumu gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Miray Sekkin Eser, o anları şöyle anlattı:

"O gün deprem olduğu akşam bir ailemiz ilk bebeklerini dünyaya getirmek için hastanedeydi. Bende doğum yaptırmak için hastaneye gelmiştim. Çok sevdiğimiz ve yakından takip ettiğimiz hastamızdı. Asistanım Buket, ebelerimiz Meryem ve Rukiye ile birlikte doğumu gerçekleştirdik. O esnada asistanım çekim yapıyordu. Doğumdan sonra 5 dakika oldu olmadı bu arada deprem yaşandı. İlk başta ses geldi sonrasında ses giderek arttı. Deprem en şiddetli olduğu esnada masalar her yer sallanıyordu. O esnada kaçmayı düşünmedim. Durup ortamın, ekibin ve ailemizin güvenliğini sağlamak istedim. O esnada sakin olmak önemliydi çünkü panik herkesin hayatına mal olabilir. Bebeğin sıkıntıya düşmesine neden olabilirdi. Anneyi kanamalı bir halde bırakmak mümkün değil. Hicbir doktor arkadaşım böyle bir şey yapmaz. O anda ilk düşündüğünüz şey hastamız oluyor. Anne ve bebeğimiz iyi, toparladılar. Hem mutlu hem de endişeli bir durumdu. O 40 saniye bitmek bilmiyordu" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4606 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim