• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye'nin üçüncü, özel diş hastanesi Bursa'da açıldı

Türkiye'nin üçüncü, özel diş hastanesi Bursa'da açıldı
Türkiye'nin üçüncü, Bursa'nın ise ilk özel ve tam teşekkülü diş hastanesi Dentatürk, Nilüfer ilçesinde hizmete girdi.

Türkiye'nin üçüncü, Bursa'nın ise ilk özel ve tam teşekkülü diş hastanesi Dentatürk, Nilüfer ilçesinde hizmete girdi.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda 7 gün 24 saat hizmet verecek olan hastane diş hekimliğinin tüm branşlarını bünyesinde barındırıyor. Hastane, 0-14 yaş grubu çocuklar ile engelli vatandaşlara ise özel ünitelerde tedavi hizmeti verecek. Dentatürk Yönetim Kurulu Başkanı, Diş Hekimi Emrah Başaraner, Bursa'da bir ilki başarmanın grurunu yaşadıklarını söyledi.

Başaraner, hastanenin multidisipliner bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Bursa'da çok sayıda diş merkezi var. Ancak diş hastanesi yok. Bir diş hastanesinde olması gereken tüm birimleri kurduk. Hastanemizde çalışan doktorlar sadece bulundukları kliniklerden sorumlu. Bu sayede diş hekimliğinde spefisik bir işi yaparak hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Dentatürk Medikal Direktörü Prof. Dr. Taner Okşan ise, sahte, diplomasız, diş teknisyenliğinden modifiye edilmiş kişilerin cirit attığı bir dönemde hastanelerinin bu alanda önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini kaydetti. Amaçlarının Bursalılara doğru ve kaliteli hizmet vermek olduğunu ifade eden Okşan, şunları söyledi:

"Daha önce Bursa'da bazı diş tedavileri yapılamadığı için hastalar İstanbul'a sevk edilmek zorunda kalıyordu. Gittikleri hastanelerden randevu almaları tam bir çileydi. Biz bu alanda önemli bir açığı kapatacağız.

Faaliyet raporumuzun verilmesiyle yarından itibaren hasta kabulüne başlayacağız. Engelli vatandaşlarımız ve çocuklar için de özel tedavi uyguluyoruz. 20 tedavi ünitemiz, 2 ameliyathanemiz ile genel anestezi hizmeti veren, diş hekimliğinin tüm branşlarını bünyesinde bulunduran, 6'sı uzman, toplam 15 diş hekimi ve 27 hizmet destek personeli ile Bursalılara en kaliteli hizmeti vermek istiyoruz".

Okşan, SGK'lı hastaların hastaneden faydalanıp faydalanamayacağıyla ilgili bir soruyaysa "SGK'nın bu konuyla ilgili bir altyapı çalışması var. Ancak netleşmiş bir şey yok. Diş ile ilgili SGK'nın özel hastanelerle yaptığı bir anlaşma yok. Ağız ve diş sağlığı branş listesinde yer almıyor. Ancak bu konuda yapılan çalışmadan olumlu bir sonuç çıkarsa memnun oluruz." cevabını verdi.

Dentatürk Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Oktay ise, SGK ile anlaşma olmadığı için bu sorunu ara çözümler üreterek aşmaya çalıştıklarını söyledi. Oktay, ilerleyen süreçte engelli vatandaşlar için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte çalışma yapmayı planladıklarını ve kredilendirme yoluyla hasta kabul edeceklerini belirtti.

Yataklı servis hizmeti de veren Dentatürk, tüm branşları bünyesinde barındırmasının yanı sıra tam donanımlı acil müdahale ambulansı ile hastaların güvenli bir şekilde hastaneye nakillerini de sağlayacak.

Bursa Hakimiyet

Bu haber toplam 4954 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim