• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye'yi tarım ve sağlıkta Ortadoğu'nun anahtarı yapacağız

Türkiye'yi tarım ve sağlıkta Ortadoğu'nun anahtarı yapacağız
Türkiye ilaç pazarında ikinci sırada yer alan Bayer Grubu, tarım ve sağlıkta Türkiye'yi Ortadoğu'nun anahtarı olarak konumlandırmayı planlıyor. Bayer, Bayer Crop Science çatısı altında tarım sektörüne yönelik 3 yeni ürünü de piyasaya çıkaracak.

Türkiye ilaç pazarında ikinci sırada yer alan Bayer Grubu, tarım ve sağlıkta Türkiye'yi Ortadoğu'nun anahtarı olarak konumlandırmayı planlıyor. Bayer, Bayer Crop Science çatısı altında tarım sektörüne yönelik 3 yeni ürünü de piyasaya çıkaracak.

Bayer ayrıca, tarımdan inşaata, beyaz eşyadan otomotive kadar pek çok alanda kullanılan hammadde üretiminde iddialı hedeflere soyundu. Bayer'i tüketicilerin sağlık ürünleri ile bağdaştırdığını belirten Bayer Türkiye CEO'su Sebastian Guth, "Poliüretan ve polikarbonat ürünleri ile Bayer inşaattan beyaz eşyaya, otomotivden mobilyaya kadar birçok sektörde hammadde devi oldu. Birçok kişi bizi sağlık ürünleriyle bağdaştırıyor ancak bundan sonra günlük hayatta kullanılan en temel ürünlerin çoğunda Bayer'in hammaddeleriyle karşılaşacaksınız” dedi. 2006'da 420 milyon euroluk cironun yüzde 31'ini endüstriyel hammadde üretiminden elde eden grubun 2007 hedefi toplam cironun yarısını hammaddeden karşılamak.

Sağlıkta yüzde 12 büyüme

Guth, “2000’den bu yana Türkiye’ye 40 milyon euro yatırım yaptık. Türkiye bizim için Ortadoğu’daki en büyük lokasyonlarımızdan biri” dedi. Türkiye’nin işgücü, nüfus ve rekabet yönünden büyüme fırsatları sunduğunu anlatan Guth, “Türkiye’de güçlü bir konumumuz var. Reçetesiz kadın sağlığı ilaçları, bitki koruma ve polikarbonat su damacanalarında pazar lideriyiz. Önümüzdeki yıllarda bu fırsatları değerlendirerek büyümemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Bayer’in Türkiye’de iki üretim tesisi ve 1500 çalışanıyla 20’den fazla ülkeye ihracat yaptığını belirten Guth, ana sektörleri sağlıkta ise yüzde 9-12 oranında büyüme beklediklerini dile getirdi. Guth, reçetesiz ilaçlarda sektör ikincisi olduklarını ve önümüzdeki dönemde piyasaya iki yeni ürün sunacaklarını da söyledi.

Tarımda hedef yılda 3 yeni ürün

Bayer Crop Science Genel Müdürü Sven Rappsilber de Türkiye’de tarımsal üretimin çok yoğun olduğunu vurgulayarak her yıl piyasaya 3 yeni ürün sunmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye ve civarındaki ülkelere odaklandıklarını sözlerine ekleyen Rappsilber, “Türkiye kendi kendine yetebilecek potansiyele sahip. Türkiye hem Avrupa hem de BDT’nin sebze meyve bahçesi” dedi.

Su damacanalarına getirilen geri dönüşüm ve hijyen standardı, grubun endüstriyel hammadde üretimi yapan Bayer Material Science'ın elini güçlendirdi. Damacanaların üretiminde kullanılması önerilen poliüretan ve polikarbonat maddelerinin mucidi olan Bayer Material Science'ın Genel Müdürü Ömer Bakır su damacanalarının yapıldığı polikarbonat hammaddesiyle de Türkiye’de pazar lideri olduklarını ifade etti.

Bayer’in bugün otomotivden inşaata ve beyaz eşyadan mobilyaya kadar pek çok sektör için poliüretan ürettiğini vurgulayan Bakır, Türkiye hammadde cirosunun dağılımını otomotivde yüzde 11, beyaz ve kahverengi eşyada yüzde 14, inşaatta yüzde 18, mobilyada yüzde 22, boya hammaddelerinde yüzde 10, ambalajda yüzde 6, ayakkabıda ise yüzde 5 olarak sıraladı.

2007 hedefi 32 milyar euro

Geçen yılı 29 milyon euro satışla kapatan Bayer, 2007’nin ilk dokuz ayında satışlarını yüzde 10,6 artırarak 24.345 milyon euroya ulaştırdı. Schering ilaç firmasıyla nisan ayında tam entegrasyonu sağlayan Bayer’in yıl sonu hedefi grup satışlarının 32 milyar euroyu aşması.

2006’nın üçüncü çeyreğinde 7 milyon 459 bin euroluk satış yapan şirket bu yılın aynı döneminde yüzde 4,5 yükselişle 7 milyon 793 bin euroyu yakaladı. Bayer Başkanı Werner Wenning, "Bu yükseliş 2007’nin başarılı bir yıl olacağına dair güvenimizi artırdı. Aslında 2007 yılının tamamının yeni bir rekor yılı olmasını bekliyoruz" dedi.

 

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim