• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Türkler yaşlanınca seksten kaçıyor

Türkler yaşlanınca seksten kaçıyor
İspanya’da düzenlenen “Haydi Seks Hakkında Konuşalım” adlı konferansta açıklanan veriler, Türk insanının cinsellik konusunda uçlarda yaşadığının kanıtıydı.

İspanya’da düzenlenen “Haydi Seks Hakkında Konuşalım” adlı konferansta açıklanan veriler, Türk insanının cinsellik konusunda uçlarda yaşadığının kanıtıydı. Pfizer’ın yaptırdığı araştırmanın rakamları açıklanırken Türkiye’nin verileri ya en altlardaydı ya da en üstlerde.

Ayda 7 kez seks yaparak en az seks yapan ülke olduk. Buna karşın seksten en fazla tatmin olan insanların Türkiye’de yaşadığı açıklandı. Sonra rakamlar okunmaya devam etti ve Türkiye yine en dibi buldu. Yaşlandıkça seksi en çabuk terk eden ülke olarak yine en alt satırda görülüyordu. Diğer ülkelerin 60 yaşla birlikte seks yapma oranları pek değişmiyordu ancak Türkiye’de aniden azalıyordu.

Ancak Türkiye’de aniden azalıyordu. Bu rakamlar uzmanlar tarafından Türklerin hep uçlarda yaşamayı sevdiği şeklinde yorumlandı. Türkiye’ye özgü bu verileri hazırlayan ekibin başında Prof. Dr. Önder Yaman bulunuyor. Bu veriler Prof. Yaman’ı aslında pek şaşırtmamış...

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Önder Yaman, Türkiye’nin seks araştırmasının sonucuna yönelik soruları yanıtladı:

TIP BUNU KABUL ETMİYOR
Türkiye’de 60 yaşından sonra seks hayatı nerdeyse duruyor. Sizce bu normal mi?
Kadınlar menopozdan sonra tedavi olmazlarsa, cinsel sorunlar yaşayabiliyorlar. Ağrılı seks hayatları olabiliyor. Bunun için doktora gitmek yerine, bunu hayatın bir parçası, yaşlılık süreci olarak kabul etmeyi tercih ediyorlar.

“Ben cinsellikten soğudum çünkü yaşlandım” diye kabullenişe giriyorlar. Erkekte de, o dönemde cinsel problemler başlıyor. Biyolojik sorunlar kendini ilk olarak cinsellikle gösteriyor. Sorunu çözmek yerine seksten mümkün olduğu kadar kaçıyorlar. Sekse ayırdıkları vakit azalıyor.

Giderek daha az sayıda seks yapıyorlar. Türkiye’de bu son yaptığımız araştırmada, kadın ve erkekler ayda 7 kere seks yaptıklarını söylerken, 60 yaşın üzerinde bu rakamın 2’ye indiği görülüyor. Bu bariz fark, bizim biraz da kültürümüze yerleşmiş önyargıdan kaynaklanıyor.

Yaşlılık, cinselliğin bitme dönemi gibi düşünülüyor. Tıp bunu kabul etmese de, insanlarımız bir şekilde kabullenmek istiyorlar.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ
Türkiye’de bu tip araştırmaları yapmak zor değil mi?
Biz Türkler seks konusunda abartmayı severiz... İlk kez bir araştırmada en düşük cinsellik rakamlarına sahip olduğumuz açıklandı. Ayda yedi kere seks yaptıkları halde Avrupa’nın cinsellik konusunda en mutlu insanları olmalarını nasıl açıklıyorsunuz? Bu araştırmayı pek çok ülke dijital ortamda yaptı. Biz ise yüzyüze yapmayı tercih ettik. Kadın ve erkekte benzer rakamlara ulaşılması zaten bu araştırmanın güvenilirliğini gösteriyor. Bu araştırma kahvelerde de yapılmadı. Örnekleme metodu kullanıldı ve Haziran- Ağustos ayları arasında 434 kişiye uygulandı.


Ancak araştırmayı yapan kişiler son derece profesyonellerdi. O nedenle karşılarındaki kişinin sayıları abartması mümkün değil. Bizim daha önceki ve yeni yaptığımız başka araştırmalarla da bu sayılar örtüşüyor. İlginç olanı yaşlandıkça sayının çok hızlı bir biçimde düşmesi.

SERTLİK ERKEĞİN SORUNU KADIN ÖNEMSEMİYOR
Sizce erkeklerin seks sorunlarını bu kadar saklamasının nedeni kadınların bunu fazla önemsememesi olabilir mi?
Sertleşme sorunu erkek için, kadın için olduğundan daha önemli bir problem. Bu problem yaşansa bile cinsel tatmin olabilir. Bu nedenle kadınlar çok önemsemiyor ve eşlerine tedavi konusunda destek vermiyor olabilirler. Ama tatmin olmak yatak ile sınırlı değildir.

YAŞLANINCA SEKSTEN EN ÇOK TÜRKLER KAÇIYOR

Ülkeler..............Erkek.............Kadın
TÜRKİYE.................2...................2
Çek Cumhuriyeti....5...................7
Macaristan.............9...................4
Polonya..................8...................8
Romanya................8...................6
Rusya.....................8.................12
Slovakya.................7...................6
İsrail.......................5...................2

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4201 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim