• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

TÜSEB'i eylül veya ekimde yasalaştıracağız

TÜSEB'i eylül veya ekimde yasalaştıracağız
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TÜSEB'in kurulmasını öngören yasa tasarısına ilişkin, "TBMM Genel Kurulu'na getirdik. Başarabilseydik bu dönemde yasalaştıracaktık ama eylül veya ekimde yasalaştıracağız" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) kurulmasını öngören yasa tasarısına ilişkin, "TBMM Genel Kurulu'na getirdik. Başarabilseydik bu dönemde yasalaştıracaktık ama eylül veya ekimde yasalaştıracağız" dedi.

Müezzinoğlu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'ndeki "Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi"nin resmi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hastanenin bir an önce tamamlanarak hizmete açılması temennisinde bulundu.

Ramazan ayı içinde olduklarını anımsatan Müezzinoğlu, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed der ki 'Sizlerin en hayırlınız insanlara en çok yararlı olanınızdır.' 'En çok oruç tutanınız en çok namaz kılanınız, en çok ibadet yapanınız' demiyor. 'İnsanlığa en çok yararlı olanınızdır' diyor. Dolayısıyla bu eser ve bu üniversiteler, insanlara en çok yararlı olabilecek, alanların ve dinamiklerin olduğu yerler. Özellikle Sabahattin Gazioğlu hemşehrinin böyle bir esere böyle bir hayırlı işe imkanlarını yansıtıyor olması, beni ayrıca mutlu etti" diye konuştu.

Müezzinoğlu, TÜSEB'in kurulmasını öngören ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya da değinerek, şunları kaydetti:

"TBMM Genel Kurulu'na getirdik. Başarabilseydik bu dönemde yasalaştıracaktık ama eylül veya ekimde yasalaştıracağız. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı. İnşallah Kanser Enstitüsü, Kronik Hastalıklar Enstitüsü, Biyoteknoloji Enstitüsü, yine Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü, Anne Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsü ile biz bütün üniversitelerimizin araştırmalarına buralarda uzun vadeli, kalıcı, hedefe giden, araştırmalarına katkı sağlayacak ve Türk biliminin Türk üniversitesinin dünya bilimine, ilave güçlü katkılar sağlayacak imkanları da inşallah yeni yasal düzenlemeyle yakalamış olacağız. Çünkü bizim hedefimiz cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet olarak bıraktığı cümle, 'Bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır'. İnşallah cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde, bu hedeflere ulaşmış bir ülkeyi görebilmeyi Rabbim hepimize nasip etsin."

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından hastanenin yapımını üstlenen iş adamı Sabahattin Gazioğlu'na plaket vererek, teşekkür etti.

Müezzinoğlu, daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve iş adamı Sabahattin Gazioğlu ile 13 milyon liraya mal olacak ve 6 ayda tamamlanması planlanan hastanenin temelini butona basarak attı.

Bu arada, Müezzinoğlu, tören öncesinde sağlık çalışanlarıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde basına kapalı bir toplantı yaptı.

Bu haber toplam 4136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim