• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Tuzla Belediyesinden Kocaeli'nde tedavi gören lösemili çocuklara ziyaret

Tuzla Belediyesinden Kocaeli'nde tedavi gören lösemili çocuklara ziyaret
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile gençlik merkezi öğrencileri, Kocaeli Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Servisi'nde tedavi gören çocuklarla bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında, belediyenin Kronik Hastalıkları Merkezi'nin organizasyonuyla yapılan ziyarette gençlik merkezi öğrencileri, kendi harçlıklarından isim, yaş ve ilgi alanlarına göre hazırladıkları hediyeleri hastanedeki çocuklara armağan etti, onlarla şarkı söyledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Yazıcı, bu tür sosyal sorumluluk projelerini sadece "Lösemi Haftası" özelinde değil bütün yıla yayacak şekilde gerçekleştirmenin, çocuklar ile ailelerinin çektikleri sıkıntıları paylaşabilmenin çok kıymetli olduğunu belirtti.

Hastane yönetimine ve hekimlere kendilerine böyle bir fırsat verdikleri için teşekkür eden Yazıcı, "Biz ziyaretimizi her ne kadar farkındalık için hayata geçirsek de çocuklarımızın yanında 1 hafta değil 365 gün olacağız. Onlar bizim için ömür boyu kıymetliler." ifadesini kullandı.

Kocaeli Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Sarper ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak, "Lösemi, burada çalışan hekim ve sağlık personeli için yılın 365 günü gündemimizde. Çocuklarımızın sorunları bazen telefonla bile her akşam bize iletiliyor. Bu yüzden sizlerin yaptığı ziyaret çok anlam ifade ediyor." ifadelerine yer verdi.

- "Biz 30 günden beri hastanedeyiz."

Hastanenin onkoloji servisinde 8 yaşındaki oğlu tedavi gören Serpil Topkara da bu tür ziyaretlerin kendisi ve çocuğu için güzel anlar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Günlerce hatta aylarca buradan çıkmayan çocuklar olduğu için en ufak bir kağıt ya da bir boyamadan bile mutlu olabiliyorlar. Biz 30 günden beri hastanedeyiz. Tek temennim güzel bir şekilde evimize gitmek. Bütün çocuklarımıza, bütün evlatlarımıza Allah kalıcı şifa nasip etsin."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim