• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Üçü doktor 15 personele 450 bin liralık zimmet soruşturması

Üçü doktor 15 personele 450 bin liralık zimmet soruşturması
Sağlık Bakanlığı, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli üçü doktor 15 personele, "Kalp pili ve ortopedi malzemesi" alımı sırasında devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle 450 bin lira zimmet çıkardı.

Sağlık Bakanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli, 3'ü doktor toplam 15 personel hakkında, "Kalp pili ve ortopedi malzemesi" alımı sırasında devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla yaklaşık 450 bin lira zimmet çıkardı. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık bir aydır, iki farklı Sağlık Bakanlığı müfettişi tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Müfettişlerin hazırladıkları rapor, İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildi. Muğla Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, doğrudan alım yöntemi ile hastanedeki farklı birimlere alınan malzemeler arasındaki fiyat uçurumunu fark ederek soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan alımlarla devletin 450 bin lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma kapsamında farklı dönemlerde Muğla'ya gelen Sağlık Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan rapor ise tamamlandı.

BEDELLERİ YÜKSEK
Raporda, hastanede görev yapan 15 personele, "Kalp pili ve ortopedi malzemesi" alımında devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla yaklaşık 450 bin lira zimmet çıkartılmasına ve paranın adı geçen kişilerden tahsil edilmesi gerektiğine yer verildi. Haklarında zimmet çıkartılan kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve idari soruşturma da başlatıldı. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr.Cihan Tekin soruşturma ile ilgili şu bilgileri verdi: "Göreve başladığım ilk dönemlerde yapılan alımlar ve ihaleler ile ilgili aldığımız duyumlar üzerine inceleme yapma ihtiyacı hissettik. Yaptığımız incelemede, hastane için yapılan bazı alımlarda özellikle piyasa harç bedellerinin üzerinde alım yapıldığını belirledik. Yaşan bu gelişme üzerine idari bir soruşturma başlattık. İdari soruşturma kapsamında da bazı alımlarda piyasa rayiç bedellerinin üzerinde bir alım olduğunu tespit ettik. Sağlık Bakanlığı tarafından hemen bir inceleme başlatıldı. Bu inceleme sonucunda bazı alımlarda piyasa harç bedellerinin üzerinde bir alım olduğu ve bununla ilgili kamu zararı oluştuğu gerekçesi ile bir tazmin raporu oluşturuldu." Bu arada zimmet çıkarılan 3 doktor ve 12 memurun, Sağlık Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturmaya itiraz amacıyla yargıya başvurdukları ve kendilerine yöneltilen iddiaları kabul etmedikleri öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6149 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim