• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Ukraynalı kadın doktor Olena, Hakkari'de görev yapıyor

Ukraynalı kadın doktor Olena, Hakkari'de görev yapıyor
Hakkari Devlet Hastanesinde görev yapan Ukraynalı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Olena Erkun, kentteki çocukların sağlığına kavuşması için çaba gösteriyor.

Ülkesinde tanıştığı Türk veteriner hekimle evlenerek Türkiye'ye yerleşen ve bir dönem Sakarya Üniversitesinde görev yapan Olena Erkun, uzmanlık sınavında başarılı olduktan sonra mecburi hizmet kapsamında bu yıl Hakkari'ye atandı. Hakkari'de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Olena Erkun: "Buranın insanları iyi, sabırlı, saygılı. Buradan hiç şikayetçi değilim. Buranın çok güzel doğası, manzarası, dağları var. Hiç pişmanlık duymuyorum. Hakkari'yi aslında bilerek seçtim"

Ukrayna'nın Danylo Halytsky Lviv Ulusal Tıp Üniversitesinden 1995'te mezun olan Erkun, aynı üniversitede iki yıl Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı eğitimi gördükten sonra 20 yıl boyunca ülkesindeki hastanelerde görev yaptı.

Ülkesinde tanıştığı Türk veteriner hekimle 2015'te evlenerek İstanbul'a yerleşen Erkun, denklik sınavını geçerek Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda dört yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Türkiye'de de uzman olarak çalışmak için geçen sene girdiği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) başarılı olan Erkun, Sağlık Bakanlığınca mecburi hizmet kapsamında şubatta Yüksekova Devlet Hastanesine atandı.

İl Sağlık Müdürlüğünün Hakkari Devlet Hastanesinde görevlendirdiği Olena Erkun, mesleğini tutkuyla sürdürüp yakından ilgilendiği hastalarına şifa olmaya çalışıyor.

- "Hiç pişmanlık duymuyorum"

Erkun, AA muhabirine, yedi yıl önce evlenerek Türkiye'ye geldiğini, burada uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra Türk vatandaşı olduğunu söyledi.

Bu yıl şubat ayında kente atandığını belirten Erkun, şöyle konuştu:

"Burayı çok beğendim. İnsanları çok iyi, sabırlı ve saygılı. Hiç şikayetçi değilim. Çok güzel doğası, dağları var. Hiç pişmanlık duymuyorum. Hakkari'yi aslında bilerek seçtim. Tercih ederek buraya geldim. Bazen hastalar çok oluyor ama hepsine özenle bakıyorum. Burada koşullar da iyi. Mesleğimi, çocukları çok seviyorum. Çocuklar bizim hayattaki en güzel varlıklarımız. Onlara iyi bakmamız lazım. Onlar size yalan söylemez. Çocuklarımız hep sağlıklı olsun."

Ülkesinde yaşanan olumsuzluklardan büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Erkun, kalbinin ülkesiyle olduğunu hem Ukrayna'yı hem de Türkiye'yi çok sevdiğini anlattı.

Başhekim Uğur Can Kara da kentin jeopolitik olarak önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti.

Kentte vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini verebilmek için ellerinden geleni yaptıklarına değinen Kara, şunları kaydetti:

"Artık ilçelerimizde bile uzman doktorlarımız vatandaşların derdine derman oluyor. İlimizde de birçok uzman doktor görev yapıyor. Bazı branşlarda 3-4 uzman doktor çalışıyor. Bu doktorlardan biri de Çocuk Hastalıkları Uzmanımız Olena hocamız. Kendisi Ukraynalı ve yaklaşık 25 yıllık uzmanlık tecrübesi var. Hastanemizde de başarılı, özverili bir şekilde görev yapıyor. Özellikle yeni doğan bölümünde çok emekleri var. Kendisine hastanemiz, ilimiz adına teşekkür ediyoruz. Buraya gelecek doktor arkadaşlarımıza şunu söyleyebiliriz; Hakkari'de hayat var, sağlık var. Gelin burada vatandaşlara hizmet edin. Sizin için elimizden ne gelirse yaparız. Hekimlik kutsal bir meslektir. Şifa veren ele vefa bizim şiarımızdır."

Çocuğunu muayene ettiren Kezban Alp de Olena Erkun'un ilgisinden memnun kaldıklarını ve uzun süre kentte görev yapmasını istediklerini dile getirdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim