• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ülkemizde 12 milyondan fazla kişi migren ağrısı çekiyor

Ülkemizde 12 milyondan fazla kişi migren ağrısı çekiyor
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Algoloji Bölümünden Prof. Dr. Hacı Ahmet Alıcı: "Hastalara başlangıçta medikal tedavi uyguluyoruz. Ancak ağrı geçmez ise veya ilaçlara direnç kazanırsa minimal invaziv yöntemler dediğimiz, girişimsel yöntemleri uyguluyoru

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Algoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Hacı Ahmet Alıcı, "Migren hastaları ilk etapta farklı branşlardaki doktorlara muayene oluyor. Ağrı geçmeyince bizim bölüme başvuruyorlar. Hastalara başlangıçta medikal tedavi uyguluyoruz. Ancak ağrı geçmez ise veya ilaçlara direnç kazanırsa minimal invaziv yöntemler dediğimiz, girişimsel yöntemleri uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversitede Hastanesi'nden yapılan açıklamada, kimi zaman sebebe bağlı, kimi zamansa ortada hiçbir sebep yokken baş gösteren ağrıların, en büyük sağlık sorunlarından biri olduğu belirtildi.

Stres, yeme-içme düzenindeki aksama, yanlış egzersiz, bağışıklık sistemindeki ani dalgalanma gibi nedenlerin yanı sıra mevsim dönüşlerin de migren ağrılarını tetiklediği kaydedildi.

Bu yıl, ramazan ayının mevsim dönüşüne denk gelmesiyle özellikle kronik ağrıdan yakınan kişilerde oruçta baş ağrısı şikayetlerine sıkça rastlandığı aktarılan açıklamada, çoğu zaman iftar sonrası alınan ağrı kesicilerin dahi acıyı hafifletmediği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Algoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hacı Ahmet Alıcı, algoloji adının son yıllarda bilinirlik kazandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Migren hastaları, ilk etapta farklı branşlardaki doktorlara muayene oluyor. Ağrı geçmeyince bizim bölüme başvuruyorlar. Hastalara başlangıçta medikal tedavi uyguluyoruz. Ancak ağrı geçmez ise veya ilaçlara direnç kazanırsa minimal invaziv yöntemler dediğimiz girişimsel yöntemleri uyguluyoruz."

Uygulanan tedavinin ağrının türüne ve bölgesine göre değiştiğini aktaran Alıcı, "En basitinden en zora kadar iğne tedavilerimizle bu hastalara yardımcı oluyoruz. İğne ile kortizon ve lokal anestetiğin birlikte uygulanması, Radyofrekans gibi tedavilerimiz var. Ülkemizde 12 milyondan fazla kişinin migren ağrılarına sahip olduğu biliniyor. Kronik migrenin tedavisinden bahsetmek mümkün ancak akut migrenli hastaların ilk basamakta nöroloji bölümüne başvurması gerek." ifadelerini kullandı.

Hastanın tedavi olmasına rağmen migreni geçmemişse son çarenin algoloji olduğunu vurgulayan Alıcı, migrende ense kökünden başlayarak, başın üzerine doğru vuran ağrılarda "oksipital nevralji" tedavilerin oldukça etkili olduğu bilgisini verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim