• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Ultherapy uygulaması ve ameliyatsız cilt gençleştirme

Ultherapy uygulaması ve ameliyatsız cilt gençleştirme
Görselliğin ve kişisel imajın öneminin belirgin ölçüde arttığı günümüz dünyasında, çeşitli faktörlere bağlı görsel kusurlar eski dönemlere nazaran daha fazla rahatsızlık veriyor.

Modern tıbbın gelişimi, değişen yaşam tarzları ve yaşamdan beklentiler, kişileri yüz ve beden kusurları veya yıpranmalarına karşı mücadele etmeye yöneltiyor. Son yıllarda oldukça geliştirilen cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler, özellikle belli yaş gruplarının sıklıkla yakındığı esneklik kaybı, gevşeme, sarkma ve ince çizgiler gibi sorunlarda yüz güldüren sonuçlar sağlıyor. Cilt gençleştirme konusundaki son yeniliklerden yararlanmak isteyen hastaların sıklıkla ilk aşamada ameliyat olmaksızın birkaç yıl geriye gidebilmek istedikleri gözlemleniyor. Ameliyatsız estetik yöntemleri arasında Ultherapy uygulaması, yüz, boyun ve dekolte bölgelerinde gençleşme, sıkılaşma beklentilerine büyük bir başarıyla cevap verebiliyor.

Ultera Nedir?

Özellikle 35 yaş üzeri hasta gruplarında sıklıkla boyun ve yüz ovalinde hissedilen sıkılık kaybı, çene ve gıdı bölgesinde sarkmalar ve dekolte bölgesinde gözlemlenen ince kırışıkları yok etmeyi hedefleyen, odaklanmış ultrason kullanımını temel alan ve ameliyatsız işlemler arasında en başarılı bulunan tedaviye ultera adı veriliyor. Bu şikâyetlerde modern tıp, cerrahi yöntemler ve cerrahi dışı yöntemler olmak üzere iki ayrı metot sunuyor. Ultherapy uygulaması, odaklanmış ultrason kullanılarak cildin kolajen sistemini artırma ve cildin hemen altında konumlanarak fibröz bir zar özelliği taşıyan SMAS zarının gerginleştirilmesi prensibine dayanıyor. Ultherapy uygulamasının üstünlüğü, SMAS zarını ultera hariç diğer cerrahi dışı yöntemlerle güçlendirmenin olanaksızlığında yatıyor. Uygulama özellikle, tedavi sürecinde hastaların günlük yaşamlarını aksatma gibi bir dezavantajı olmadığı için de çok tercih ediliyor.

Ultherapy İle Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

35-50 yaş aralığında, kilo alıp vermeler, gençlik döneminde alınmış güneşe bağlı hücre hasarları, kolajen üretiminin azalması ve bağ dokuların zayıflaması gibi nedenlerle, yüz ovalinde farklılaşmalar görülüyor. Bu değişimi fark eden ve çene hattının netliğini kaybetmesi, çenede sarkma ve ciltte sıkılık kaybı yaşayan hastalar, güncel cilt gençleştirme ve cilt sıkılaştırma yöntemlerine başvururken, sıklıkla ameliyattan çekindiklerini dile getiriyorlar. Ancak geçmiş dönemlerde sadece ameliyatla çözülebilen birçok estetik problem artık tıpta gelinen noktada ameliyatsız olarak da çözülebiliyor. Ultherapy uygulamasında, radyofrekans ve diğer lazer uygulamalarının erişemediği, cildin 4,5-5 mm altındaki dokulara ulaşılarak bu bölgedeki kolajen üretiminin ısı verilerek arttırılması sağlanıyor. Ameliyat olma, narkoz alma, cerrahi operasyon sonrası çok uzun iyileşme süreçleri gibi unsurlar, hastaları kaygılandırıyor ve ultherapy ameliyatsız estetik seçeneklerine yöneltiyor. Ultherapy uygulaması, kişilerin işlem sonrası yaşam kaliteleri ve günlük yaşam akışlarını bozmaksızın cilt sıkılaştırma isteklerini karşılayabiliyor.

Ultherapy Kimlere ve Nasıl Uygulanıyor?

35 yaş ve üzeri olup, çene, boyun ve dekolte bölgelerinde sıkılık kaybı yaşayan ancak ameliyat olmaktan kaçınan hastalar, sağladığı başarılı sonuçlar nedeniyle ultherapy uygulamasını tercih ediyor. Cilt sıkılaştırma ve cilt gençleştirme beklentileri için artık ameliyat olma zorunluluğunun olmaması uygulamaya yönelik talebi belirgin ölçüde artırıyor. Ulterada, odaklanmış ultrason enerjisi, yarattığı ısı ile cilt altı dokuda bulunan ve gerginliği sağlayan kolajen üretimini artırarak cilt sıkılaştırma ve cilt gençleştirme sürecinde başarılı sonuçlar sunuyor. Uygulama 40 dakika ila 60 dakikalık bir sürede tamamlanıyor. Uygulamanın en önemli özellikleri arasında özellikle ameliyatsız cilt gençleştirme istendiğinde en zor sonuç alınan boyun ve dekolte gibi bölgelerde etki göstermesi ve ulteranın FDA onayına sahip olması bulunuyor. FDA onayı, uygulamanın bölgesel sıkılık kaybı ve sarkma problemlerindeki başarılı sonuçlarını tescilliyor ve ameliyatsız estetik yaptırmak isteyen hastaların uygulamayı güvenle tercih etmesini sağlıyor. Ultherapy uygulaması sonrası, hastalar rahatlıkla gündelik yaşamlarına devam edebiliyor; nadiren karşılaşılan hafif ağrı durumunda ise ağrı kesici kullanımıyla hayat kaliteleri eksilmeksizin tedavi sonrası süreci kolaylıkla tamamlayabiliyorlar. Uygulamanın sonuçları ortalama olarak 3 ayda gözlemlenebiliyor ve etkisi hastaların yaşına ve cilt yapısına bağlı olarak 2 ila 5 yıl arası sürüyor. Siz de ameliyatsız estetik uygulamalarına yönelerek sıkılık kaybı, dekolte kırışıklıkları ve cilt sarkmalarından kurtulmak istiyorsanız, Ultherapy uygulamasıyla tanışmak için hemen Alpaslan Topçu’dan randevunuzu alabilirsiniz

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim